4 tipp, amit fogadjon meg, ha Londonba utazik

Hírek2018. jan. 14.Suha Vanda

Londonba és vissza nagyjából harmincezer forintért kap repülőjegyet. Ha már kinn van, érdemes megfogadnia néhány tanácsot.

1. Sky Gardens

A Sky Gardens London egyik felhőkarcolója, amiről gyönyörű kilátás nyílik Londonra. De ami még ennél is jobb, az az, hogy a felmenetel teljesen ingyenes, habár regisztrációhoz kötött. A feliratkozás elképesztően egyszerű, csak ki kell választani a dátumot és, hogy hány órakkor szeretnénk felmenni és kész is. Mindezt ezen a linken lehet megtenni: https://skygarden.london/booking.

2. Bruncholjon!


26 Grains zabkásái

London híres a jobbnál jobb brunch (breakfast+Lunch, azaz reggeli+ebéd) helyeiről. Egy igazi londoni, "Londoner", amikor csak tudja, megragadja az alkalmat a brunchra. Ugyan nem a legolcsóbb mulatság, de Londonban elengedhetetlen, hogy legalább egyszer kipróbálja. Híres brunch hely a The Breakfast Club, ahol a palacsintát feltétlenül próbálja ki. De ha valami könnyebbre vágyna, akkor látogasson el a 26 Grains-be, ahol fancy zabkásákat lehet kapni.

3. Ne menjen az Oxford Streetre hétvégén!

Az Oxford Street a világ egyik legforgalmasabb bevásárló utcája, tele ismert márkákkal. Ennek ellenére, ha az ember hétvégén szeretne oda ellátogatni nem biztosan fogja megkapni azt az élményt, amire számított. A tömeg túl nagy, és a boltokban sem lehet közlekedni. Ez főleg igaz, ha karácsony környékén látogat Londonba. A Daily Mail adatai szerint évente 200 millió ember vásárol az Oxford Streeten, ezért ha teheti, kerülje el az Oxford Streeted hétvégénként és ha teheti látogasson el hétköznap, délelőtt vagy kora délután, hogy tényleg élvezze a vásárlást.

4.  Keresse fel a múzeumokat!

British Museum


London kultúrális világa fantasztikus. A festmények, szobrok és más művészeti tárgyak fellegvára. És nem is ez a legjobb benne, hanem az, hogy majdnem az összes múzeum ingyenes. Legnépszerűbbek persze a British Museum illetve a National Gallery de a modern művészetek kedvelőinek tudom ajánlani a Tate Modern-t.