4iG: az Antenna Hungária holding társaságként működik tovább

Hírek2024. máj. 21.MTI

Az Antenna Hungária Zrt.-ből az infrastruktúra és a kereskedelmi egységek is leválnak, ezzel külön vállalatokban működnek tovább a kereskedelmi, valamint az infrastruktúra divíziók, míg az Antenna Hungária Zrt. holding társaságként működik tovább - közölte a 4iG a tőzsde honlapján.

A közlemény szerint a 4iG Nyrt. 2023. november 13-án elindított transzformációs programja jelentős mérföldkövéhez érkezett azzal, hogy kedden

az Antenna Hungária Zrt. részvényesei döntöttek az Antenna Hungária Zrt. leválás útján megvalósuló szétválásáról.

A jövőben a kereskedelmi társaság AH Média Kereskedelmi Zrt., az infrastruktúra társaság pedig AH Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. névvel jelenik meg a piacon.

A leválás napját augusztus 31-ában jelölték meg a részvényesek, az új struktúra szerinti működés első napja 2024. szeptember 1. napja lesz.

A cég korábban azt közölte, hogy a 4iG csoport transzformációja a távközlési-kereskedelem, távközlési-infrastruktúra és informatikai-kereskedelmi egységek kialakítását célozza. Az átalakítás során a 4iG távközlési vállalatait kereskedelmi, valamint infrastruktúra vállalatokká alakítja, majd a szétválasztott funkcióknak megfelelően integrálja működésüket.

A folyamat részeként a jelenleg 4iG-ben működő informatikai és rendszerintegrációs tevékenységet önálló vállalatba szervezi. Hasonlóan az informatikához a csoport űripari és technológiai érdekeltségeit az iparág globális növekedési lehetőségeit jobban kihasználó önálló egységbe vonja össze.

Ezek központi irányítását és stratégiai vezetését a holdingvállalat adja, amely országhatárokon átívelően támogatja és koordinálja a teljes cégcsoport tevékenységét - tájékoztattak.