5 infó, amit csekkolnod kell egy álláshirdetésben

Hírek2021. szept. 18.Növekedés.hu

Egy álláshirdetésben rengeteg infót le szoktak írni a munkáltatók. Sokszor túl sokat is, legalábbis úgy tűnik, hogy alig lehet kihámozni belőlük a lényeges tudnivalókat. Épp ezért érdemes megkeresni azokat a részeket, amelyek sarokpontok lehetnek minden álláshirdetés esetében. Ebben a cikkben segítünk neked, ugyanis elhoztunk 5 infót, amit mindenképp csekkolj le egy álláshirdetésben. Ha ezeket megnézed, óriási meglepetés már talán nem érhet, és könnyen ki is tudod szűrni, hogy mely állás való neked.

       1. Amit először nézz meg egy álláshirdetésben: a munkavégzés helye

Nagyon fontos, hogy hol lesz a munkahelyed. Ha túl távol lesz a lakóhelyedtől, akkor vagy költöznöd kell (például egy drága albérletbe), vagy sok idő lesz a bejárás. És ugye te sem szeretnéd a fél napodat a közlekedéssel eltölteni. Ha persze túl jó az állás ahhoz, hogy elengedd, akkor köthetsz kompromisszumot. De ekkor is érdemes megnézned például, hogy ha autóval jársz majd be, akkor hogyan tudsz majd parkolni. Kiderülhet, hogy esélytelen a parkolás, és marad a tömegközlekedés, ami meg ott épp olyan rossz, hogy inkább ejted a melót.

      2. A törzsidő, munkavégzés ideje

Ez a klasszikus 8-16 vagy 9-17? Ma már közel sem! Egyre több munkáltató határoz meg bizonyos munkakörökben törzsidőt, amikor bent kell lennie a munkatársaknak. Minél kisebb időintervallumról van szó, annál kevesebb az az idő, amit garantáltan bent kell töltened. Ez persze nem azt jelenti, hogy az ilyen munkahelyeken nem kell ugyanannyit dolgozni. Mindössze azt jelenti, hogy sokkal rugalmasabb a munkavégzés.

Előfordulhat, hogy te szereted a home office-t, amit szintén egyre több cég támogat, főleg a pandémia óta. Ha számodra egy ilyen állás lenne a legmegfelelőbb, akkor nézz rá a DreamJo.bs állásaira! Ott találsz full time home office állásokat is.

     3. Fizu és különböző juttatások

Ma még nem tartunk ott, hogy minden cég nyíltan megadja, hogy mekkora fizetéssel várja a jelentkezőket. Azonban egyre többen adnak meg fizetési sávokat, ami alapján már el tudsz indulni. Emellett az elérhető bónuszokat, cafeteriát vagy az egyéb juttatásokat (pl. komplex egészségügyi vizsgálati csomag) sok helyen feltüntetik.

     4. Elvárt nyelvtudás

Ma már nem az a jellemző, hogy a papírt nézik. Egyre több cég az aktív nyelvtudást követeli meg, és ez így van rendjén. A cégeknek az a fontos, meglegyen az aktív nyelvtudásod.

Ha nyelvtudást igénylő állásra jelentkezel, akár élesben is tesztelhetnek. Sok esetben ilyenkor az interjú közben váltanak nyelvet, akár többször is, ha több nyelv ismerete az elvárás. Ezt jó tudni, és számítani is rá.

     5. Használandó programok és technológiák

Bár sok esetben a napi munkavégzéshez szükséges tudást az adott munkahelyen szerezzük meg, kellenek az alapok. Például bizonyos programnyelvek vagy épp programok ismerete, mely nélkül ne is jelentkezzünk bizonyos állásokra.(X)