8 hétköznapi lépés, ami milliomossá teheti

Hírek2018. jún. 15.Növekedés.hu

A pénz ugyan nem minden, de ki ne akarna a vörös szőnyegen vonulni? Íme nyolc egyszerű tipp, amelyek betartásával ön is milliomos lehet.

1. Ne legyen a pénz megszállottja

Vannak olyan emberek, akik miután meggazdagodtak azt hangoztatják, hogy ők egyáltalán nem a pénz rabjai, ugyanakkor éppen az ellenkezője látszik meg rajtuk. A pénz könnyen elvonja az ember figyelmét az igazán fontos dolgokról, azonban, ha sikerül felülkerekedni az általa kiváltott igézeten, akkor sokkal kiegyensúlyozottabb élete lesz. Mindig jusson eszébe, hogy a pénz nem az elsődleges cél, hanem a siker mellékterméke.

2. Gondolja át, hány emberen tud segíteni

A legnagyobb vállalkozások vezetői mind segítőkészek, hisz megértik az olyan embereket is akiket mások nem, és segítik őket céljaik elérésében. Tudják, hogy saját sikerük végső soron a körülöttük élő emberek sikerességén is múlik. Tehát a vezetők segítik az alkalmazottakat, az ügyfeleket, a szállítókat és a szolgáltatókat is abban, hogy elérjék, amit szeretnének, így pedig a cég saját sikere is biztosítva lesz.

3. Ne arra gondoljon, hogy milliókat keressen, inkább arra, hogy több embernek adjon valami értékeset

Ha mindig csak pár ügyfélnek akar megfelelni az ember, hamar megreked egy bizonyos szinten, de ha megtalálja a módját, amivel több embert is tud szolgálni, hatalmas növekedést fog elérni mind az építő kritikák, mind a növekvő bevételek miatt. Minél több együttműködése, munkatársa lesz, annál több előrelépéshez és fejlesztési lehetőséghez jut. Ez pedig pénzügyi tekintetben is kifizetődő.

4. Tekintse a pénzt a fejlesztések mozgatórugójának

Általánosságban kijelenthetjük, hogy két típus van a vállalkozókat tekintve: aki rögtön elkölti a pénzt és aki fejleszt belőle. Az első típus főként azért hajt, hogy minél több pénze legyen, amit aztán elkölthet. A munka nem számít, csak a haszon – bármit megtesznek, ameddig ki vannak fizetve.   A második típus ugyanakkor példaértékű: teszi a dolgát, mert szeretne fejleszteni, növekedni. Ez a fajta ember mindig szem előtt tartja az innovációt, javítani szeretne a vállalkozáson, annak termékein és fő célja új dolgokat létrehozni. Nem azért készítünk filmeket, hogy pénzt keressünk, hanem azért keresünk pénzt, hogy még több filmet készíthessünk. - Walt Disney híres idézte pont ideillik!

5. Tegyen egyvalamit sokkal nagyobbá

Válasszon ki egy dolgot, amit jobbá szeretne tenni és minden erejével erre összpontosítson. Legyen önkritikus, de nem mazochista módon, hanem az adott feladat sokrétű megoldása érdekében. A pénzügyileg legsikeresebbeknek legalább egy dolog mindig van az életükben, amit éppen tökéletesítenek, legyen az bármi, termék, vagy akár szolgáltatás.

6. Készítsen egy listát tíz sikeres emberről

Vegyen példaként tíz olyan embert, akik kiemelkedően jók valamiben. Mi alapján választotta őket? Hogy állapítja meg, hogy ki a legjobb közülük? Hogyan definiálja a sikerességet az ő esetükben, és sajátjában? Ne csak csodálja a sikeres embereket, használja fel a tapasztalataikat saját növekedése érdekében. Használja ezeket a kérdéseket ahhoz, hogy nyomon követhesse saját fejlődését.

7. Jusson eszébe, mennyi mindent ért el eddig

Sokan hajlamosak alábecsülni magukat. Éppen ezért tudatosítsa magába, hogy hol is tart, milyen sikereket könyvelhet el. Lehet, hogy először csak pár dolog kerül fel a papírra, de meglátja, idővel gyarapodni fog a lista. Ezzel a módszerrel tudja számon tartani például azt is, hogy mennyi ügyféllel kezdte a vállalat a működését egykor, és most mennyinél tart. A lista segítségével látni fogja, ha valami nem úgy sikerült ahogy tervezte, és a sikeres projekteket is.

8. Legyen rutinos

Soha ne feledje, hogy a célok megvalósítása sokszor a rutin kialakításán múlik. Tegyük fel, hogy a célja, hogy egy 200 oldalas könyvet megírjon. A siker érdekében akkor naponta legalább 4 oldalt meg kell írnia: ez a rutin. A halogatás és a „bárcsak” hozzáállás nem fogja megírni ön helyett azt a könyvet, ellenben a rutin segíthet benne. Tűzzön ki megvalósítható célokat, dolgozzon a rajtuk minden nap, ameddig el nem éri.