A BÉT kitüntette a pénzügyi oktatásban élen járó Pénziránytű Alapítványt

Hírek2020. feb. 14.Növekedés.hu

A Pénziránytű Alapítvány pénzügyi ismeretterjesztő, tartalomfejlesztő munkájának elismeréseként elnyerte a Budapesti Értéktőzsde Befektetői tudatosság terjesztéséért járó BÉT Legek 2019 díját.

A Budapesti Értéktőzsde közel húsz éve minden évben megrendezi a hazai tőkepiac legkiemelkedőbb éves teljesítményeit díjazó eseményét, a BÉT Legeket, s a 2019-es év intenzív ismeretterjesztő munkájának elismeréseként idén a Pénziránytű Alapítványt is a díjazottak közé sorolta a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri.

PénziránytűVégh Richárd a BÉT elnök-vezérigazgatója, Hergár Eszter a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke, Czapák Dóra ügyvezető igazgató, Merényi Zsuzsanna oktatási vezető

Az Alapítvány 2019. évi kiemelt stratégiai témája a befektetés volt, és az intenzív tartalomfejlesztő munka eredményeként jött létre többek között a „Számoljunk a befektetésekkel” című középiskolai matematikai példatár, mely 2019 szeptemberében minden középfokú oktatási intézményben tanuló diákhoz eljutott a Magyar Nemzeti Bank támogatásának köszönhetően.

Az alapítvány tankönyveiből jelenleg 400 ezer diák tanul pénzügyi ismereteket országosan.