A bolgár Versenyhivatal megtiltotta a legnagyobb médiacsoport felvásárlását

Hírek2019. jan 13.Növekedés.hu

A tranzakció megvalósulása versenyelőnyt biztosítana a vevőnek a médiapiacon. A PPF cseh befektetési társaság 2018 februárjában bejelentette, hogy tulajdonosától, a svéd MTG Group-tól 185 millió euró, közel 60 milliárd forint fejében megvásárolja a bolgár Nova Broadcasting Group média vállalatot. A Nova Broadcasting az ország legnagyobb kereskedelmi média-csoportja, 7 televíziós csatornát és 19 online vállalkozást üzemeltet Bulgáriában. A PPF, amelynek többségi tulajdonosa a cseh milliárdos Petr Kellner, számos gazdasági ágazat szereplője. Jelen van a banki és pénzügyi szolgáltatások, a telekommunikáció, az ingatlanok és a biotechnológia piacain Európán kívül Oroszországban, az Egyesült Államokban és Ázsia számos országában.   Az eladó, a svéd MTG akkor azt közölte: a vételárat skandináviai szórakoztatóipari vállalkozásainak, stúdióinak fejlesztésére, és világméretű digitális programjainak finanszírozására fogja felhasználni. A napokban a PPF vezetése tájékoztatást adott ki arról, hogy a megállapodás ellenére mégsem vásárolja meg a Nova-t. A döntés oka, hogy a bolgár Gazdasági Versenyhivatal az ügylethez nem járult hozzá. A bolgár versenyhatóság tavaly júliusban döntött úgy: nem engedélyezi a tranzakciót, mert megvalósulása a médiaszolgáltatások piacán versenyelőnyt biztosítana a vevőnek, az pedig a fogyasztói díjak emelkedéséhez vezethetne. Az MTG Group már tárgyalásokat kezdett más érdeklődőkkel a Nova eladásáról.

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.