A Disney World a kutyások felé fordul

Hírek2017. nov 3.Növekedés.hu

A New York-i Értéktőzsdén jegyzett és összetett szórakoztatóipari portfólióval rendelkező Disney a kutyások felé nyit. A sokféle üzletággal. filmekkel, emlékparkokkal és szállodákkal is bevételt generáló cég egyre több szállodáját alakítja át úgy, hogy ott a kutyabarátokat is tudja fogadni. Ez nem pusztán egyfajta engedélyt, amolyan zöld lámpát jelent a kutyások felé, hanem valódi szolgáltatásokat. A kutyás szobák úgy vannak kialakítva, hogy azok közvetlenül zöld területekre nyílnak. A vendégek a bejelentkezéskor „Plutó” elnevezésű kutyacsomagot is kapnak, finom falatokkal, szőnyegekkel, tálakkal, kutyagumi-gyűjtő zacskókkal. Az ilyen szobák ára valamelyest magasabb, mint a kutya nélkül érkezők szobadíja, de a különbség nem lényeges (20 dollár (5000 forint körüli a felár). A Disney a bejelentés kapcsán nem titkolta, hogy természetesen a túl hangossá váló szállodáktól a kutyamentes vendégek, például a kisgyermekes családok távolmaradása egyfajta kockázat, de a cég abban bízik, hogy a széles szálloda-portfóliójában ezek a vendégek is találkoznak majd megfelelő ajánlattal. Az akció és a bejelentés igazi pozitív hatása abban áll, hogy mobilizálja, a korábban kisállataik miatt egyáltalán nem utazó amerikaiakat. A trend egyébként már egy évtizede megindult, 2007 és 2017 között éppen duplájára nőtt az amerikai kutyás családok turisztikai költése.  

SIKERSZTORIK
Richard Branson: a mindennapi sportolás készít fel a sikerekre
Branson szerint egy nap nem múlhat el sport nélkül. Napi kétszer teniszezik, illetve emellett minden nap 40 percen át súlyt is emel. A Bloomberg legfrissebb adatai szerint a 2000-ben lovaggá ütött angol üzletember 5,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.
Siker2019. ápr 20.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Ezek a döntések tették Steve Jobs-t a világ egyik legsikeresebb üzletemberévé
Steve Jobs rengeteg manipulatív taktikát alkalmazott a világ legerősebb vállalatvezetőivel szemben.
Siker2019. ápr 19.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.