Mélyponton az orosz-amerikai gazdasági kapcsolatok

Hírek2017. nov 3.Növekedés.hu

Az elmúlt napokban szinte minden az orosz-amerikai politikai és gazdasági kapcsolatok romlásáról szólt az Egyesült Államokban. Milyen kapcsolat volt a Trump-kampány és orosz lobbisták között? Hogyan tudtak kamu azonosítások után orosz propagandisták számukra kedvező tartalmú hirdetéseket megjelentetni a Facebookon? És előjött egy régi ügy is. Eszerint, amikor a Roszatom orosz állami atomenergetikai vállalat több lépésben megvásárolhatott egy nagy észak-amerikai céget, a kanadai Uranium One társaságot, akkor hamarosan az érintettek több tízmillió dollárnyi támogatást juttattak el a Clinton Alapítványhoz. Mivel a hírekben eddig rendre az szerepelt, hogy Donald Trump amerikai elnök környezetének vannak erős orosz kapcsolatai, így az egyszer már nagy felháborodást kiváltó, és elsősorban a másik elnökjelöltet, vagyis Hillary Clintont érintő  ügy amolyan ellencsapásként is lehet értékelni. Az eseménysorozat azért nagyon kínos, mert az atom tényleg nemzetbiztonsági kérdés, és mivel az ügyletet jóvá kellett hagynia a Hillary Clinton vezette külügyminisztériumnak is, tényleg a politikusnak van miért magyarázkodni.  

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.