A Duna House csoport 504 millió forint adózott eredményt ért el az első félévben

Hírek2019. szept. 28.MTI

A Duna House csoport 2019 első félévében 504 millió forint adózott eredményt ért el, 2018 ugyanezen időszakában még 1,36 milliárd forint volt az adózott eredménye - ismertette a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A konszolidált üzleti jelentés szerint az értékesítés nettó árbevétele 3,9 milliárd forintot tett ki az idei első félévben, az előző év hasonló időszakában pedig 4,6 milliárd forintot. A 14 százalékos csökkenésben jelentős szerepe volt annak, hogy az előző évben lezárt Reviczky Liget projekt után szünetelő ingatlaneladások következtében alacsonyabbak lettek az ingatlanértékesítési bevételek. Javította viszont a bevételt a nemrégiben felvásárolt lengyel Gold Finance, amellyel bővült a hitel- és lakástakarékpénztári termékek értékesítése.

A csoport jelezte: a transzparencia érdekében tisztított core korrigált eredménykategóriákat tesz közzé, a MyCity ingatlanfejlesztő tevékenység mellett a belföldi lakástakarékpénztári termékek, a portfólió átértékelés, valamint a Zsinór utcai projekt értékesítésének eredményét véve figyelembe a korrekciónál. A csoport tisztított core üzemi eredménye 545,9 millió forint volt az első fél évben, 37 százalékkal bővült tavalyhoz képest - emelték ki.

A Duna House csoport részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A részvény pénteken 3740 forinton zárt az értékpapírpiacon, éves maximuma 4380 forint, az éves minimum pedig 3360 forint volt.