A Dunántúlon és Pest megyében sem csönget majd a leolvasó

Hírek2024. júl. 1.MTI

Az E.ON Hungária csoport szakemberei mintegy 165 ezer okosmérő telepítését fejezték be június végén a Dunántúlon és Pest vármegyében, a készülékek részben családi otthonokba, egyéb ingatlanokba, részben ipari, vállalati létesítményekbe kerültek - közölte a társaság.

Az okosmérők lehetővé teszik a távleolvasást, az általuk küldött adatok segítenek a hibák felderítésében és javításában.

A 10,074 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból létrejött beruházás a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Unió finanszírozásával a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) pénzügyi forrásainak felhasználásával valósult meg.

A közlemény szerint a most lezárult projekt újonnan beépített eszközeivel együtt már 450 ezer okosmérő működik az E.ON szolgáltatási területén, ez a vállalatcsoportnál használt mérők több mint 10 százalék. 2030-ig az okosmérő-aránynak további megduplázását tervezik a dunántúli és Pest vármegyei szolgáltatási területen.

Az E.ON az elmúlt években folyamatosan növelte az okosmérők arányát. A Magyarországon működő 670 ezer okosmérő több mint kétharmadát az E.ON ügyfelei használhatják - közölte a társaság.