A G20 klímacsúcson jelentették be a Biztosítók a Zéró-kibocsátásért Szövetség célkitűzéseit

Hírek2021. júl. 12.növekedés.hu

A Biztosítók a Zéró-kibocsátásért Szövetség (Net-Zero Insurance Alliance) nagyköveteként a Generali Csoport vezérigazgatója, Philippe Donnet  a velencei G20 klímacsúcson mutatta be a nemzetközi biztosítási szektor céljait és tervezett lépéseit a globális gazdaság zéró karbon kibocsátásra való átállásának felgyorsítása érdekében.

A Biztosítók a Zéró-kibocsátásért Szövetség tagjai vállalják befektetési portfóliójuk átalakítását annak érdekében, hogy 2050-re kizárólag karbonsemleges vállalatokban rendelkezzenek befektetéssel.

A szövetséget nyolc, a biztosítási és viszontbiztosítási szektor világszinten vezető vállalata alapította: az AXA (mely egyben a Szövetség vezetője is), a Generali, az Allianz, az Aviva, a Munich Re, a SCOR, a Swiss Re és a Zürich Insurance Group.

A kezdeményezés a tervek szerint hamarosan csatlakozik az ENSZ által meghirdetett „Race to Zero” kampányhoz, hogy hivatalosan is a Glagow-i Pénzügyi Szövetség a „Nettó Zéróért” (Glasgow Financial Alliance For Net Zero) tagjává váljon, mely a pénzügyi szektor világszerte megvalósuló karbonsemlegességet célzó kezdeményezéseit fogja össze.

A Generali, mint egyik alapító, klímavédelmi stratégiájának részeként 8,5-9,5 milliárd eurónyi befektetést valósít meg zöld- és fenntartható vállalatokban 2021 és 2025 között, továbbá közvetlen befektetési portfolióját úgy alakítja át, hogy az 2050-re teljesmértékben karbonsemlegessé váljon.