A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. stratégiai befektetőként segíti a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-t

Hírek2020. szept. 26.Növekedés.hu

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. és az Opus Global Nyilvánosan Működő Részvénytársaság között létrejött adásvételi szerződés értelmében, a Magyar Nemzeti Bank engedélyezési eljárását követően a Hungarikum Alkusz megvásárolja a CIG Pannónia Életbiztosító Nyilvánosan Működő Részvénytársaság, Opus Global Nyrt. által tulajdonolt 24,85 százalékos részvénycsomagját.

„A CIG Pannónia Életbiztosító Nyilvánosan Működő Részvénytársaságban („Társaság”) történő részesedésszerzésünk a Társaságban és leányvállalata jövőjébe vetett hitünket tulajdonosi elkötelezettséggel erősíti meg.

A Hungarikum Alkusz mindkét biztosítótársaságra pénzügyi- és stratégiai befektetésként tekint.

A biztosítási szektorban képviselt értékeink, és tapasztalatunk alapján célunk a hosszútávú, kiszámítható tulajdonosi szerepvállalás, amelynek révén a biztosítók szakmailag és üzletileg is egy stabil működési környezetben, a magyar lakosság, valamint a hazai vállalati szféra valamennyi szereplőjének megbízható és hiteles partnerei lehetnek.” – nyilatkozta Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója