A járvány felértékelheti az egészségbiztosításokat

Hírek2021. máj. 28.Növekedés.hu

A koronavírus-járvány hatására a 2020-as évben csökkent az életbiztosítások száma. Mire lehet számítani a 2021-es évben? Miért érdemes életbiztosítást kötni? Hány éves korig köthető és mit tartalmaz a családi egészségbiztosítás? Cikkünkben megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalos adatai azt mutatják, hogy az említett időszakban az életági termékekhez kapcsolódó szerződéskötések számának csökkenése nem érte el a két százalékot. Továbbá a járvány hatására az elmúlt időszakban megnövekedett az online szerződéskötések száma.

Sokan a járvány miatt döntöttek úgy, hogy életbiztosítást kötnek

 A járvány jellemzően kétféle hatást eredményezett az életbiztosítások tekintetében. Egyesek a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásai miatt nem tudtak megtakarítani, míg mások pont a járvány miatt döntöttek úgy, hogy szerződést kötnek.

Az utóbbi csoportba tartozók azért döntöttek így, mert a járvány időszakában tapasztalták meg igazán, hogy váratlan helyzetek bármikor adódhatnak, és ilyenkor nagy jelentősége van a megtakarításoknak.

A családi egészségbiztosítás magáncélra kiváló választás

Jellemzően nem változott a biztosítók által nyújtott csomagok ára a pandémia alatt. Úgy tűnik, hogy az emberek életbiztosítások iránti érdeklődése nőhet a következő időszakban. Ennek oka, hogy jó néhányan a pandémia időszaka alatt tapasztaltak meg komolyabb betegséget. Ráadásul most értették meg sokan, hogy a megtakarításoknak mekkora jelentősége van váratlan helyzetekben.

A családi egészségbiztosítás magáncélra kiváló választás, hiszen ezzel a csomaggal valóban garantálható, hogy minden családtag megkapja a lehető legjobb ellátást. Ráadásul 6 hónapos kortól egészen 63 éves korig bárki számára köthető egészségbiztosítás, és már két főre is igényelhető.

A családi egészségbiztosítás nemcsak alapellátást tartalmaz

A családi egészségbiztosítás nemcsak a szűrővizsgálatok során kapható teljes körű ellátásnál hasznos, hanem akár az életmentő műtétek alkalmával is. Mindemellett kényelmi szempontokban is segít, hiszen az egészségbiztosítás házi vizitet is tartalmaz, így nem kell a betegnek utaznia. Ráadásul nem csak alapellátást tartalmaz, hanem kibővített változat is igényelhető.

Ráadásul olyan kiegészítők is igénybe vehetőek, mint a 24 órás egészségvonal, mellyel orvosi tanácsadás kérhető, illetve időpontfoglaláshoz is hasznos. Továbbá nemzetközi második orvosi vélemény is igényelhető, valamint gyógytorna, betegszállítás és influenza elleni védőoltás is, csomagtól függően. Mindemellett a biztosítás lehetővé teszi az éves szűrőprogramokon való részvételt is.(X)