A járvány miatt nagyon megnőtt a csomagforgalom a postákon

Hírek2020. ápr. 14.D.J.

A levélfeldolgozásban viszont a posták visszaesést észleltek.

Most, hogy az emberek jó része a járvány miatt otthon kell üljön, a netes vásárlás világszerte elkezdett pörögni. Amerikában március közepén például 91 százalékkal nőtt meg a fogyasztási cikkek online forgalma az előző év adataihoz képest.

A Magyar Posta is több rendelést szállít ki az utóbbi időben a szokottnál. Viszont mint a Növekedés.hu-nak elárulták: a levélfeldolgozásban az időszakra jellemző átlag alatt van minimálisan a napi mennyiség.

A krízis miatt persze a postahivatalok mindennapjai is átalakultak. Nincs már késő délutáni csúcs. Azért sem, mert az üzletek 3 órai zárásához igazodva korábban intézik postai ügyeiket az emberek. A fizetési szokások is átalakultak. Sokkal többen hajlandóak előre online fizetni. A kézbesítési sikeresség is eredményesebb, mivel azok, akik rendelnek valamilyen terméket, jellemzően otthon vannak.

Megnőtt a regisztrált felhasználók száma az iCsekk applikációban. Láthatóan az emberek nagy része az online elérhető szolgáltatásokat most jobban igénybe veszi. A járvány miatt a nyitvatartási idők is megváltoztak. Hétköznap egységesen 18 órakor bezárnak a hosszabban nyitvatartó posták. Csak három hely számít kivételnek: a 62-es (VI. kerület Teréz krt. 51.), a 72-es (VIII. kerület Baross tér 11/c) és a 112-es számú hivatal (XI. kerület Fehérvári út 9-11.).

Mint a Postánál lapunknak kiemelték: a kézbesítésben és a feldolgozásban is zavartalanul folyik a munka. Rendelkeznek a feladatok elvégzéséhez szükséges munkaerő kapacitással.

Érdemes tudni, hogy a postákat nem kell bezárni 3 órakor, mint az üzleteket, és nem vonatkozik rájuk a 9-12 óra közötti nyugdíjasok vásárlására vonatkozó korlátozás sem.