A karikagyűrű kiválasztása

Hírek2021. júl. 15.Növekedés.hu

Az esküvő sztárja bármilyen hihetetlen, nem az esküvői ruha, hanem a karikagyűrű. Hiszen ez az az ékszer, amit egy életen át fogtok viselni, így nagyon nagy hangsúlyt kell fordítani a kiválasztására. Egyáltalán nem mindegy, hogy csak egyikőtök választja és a másik beleegyezik, vagy pedig mindkettőtök ízlését tükrözi. Maradj velünk, és tudd meg a legfontosabbakat a karikagyűrű kiválasztásáról!

A legfontosabb tudnivalók

Az egyik legfontosabb, hogy már az elején tudatosítsuk, hogy nem csak egy alkalmi ékszert választunk, hanem egy olyan gyűrűt, amit egy életen át fogunk viselni. Tehát az első szempontok között kell lennie annak, hogy kényelmes és a stílusunkhoz illeszkedő legyen. Ha jól választunk, akkor minden esetben annyira részünkké válik, hogy már meztelennek fogjuk érezni magunkat nélküle.

Manapság a legnépszerűbb karikagyűrű alapanyag az arany, de emellett találkozhatunk platina, palládium, sőt néha akár ezüst ékszerrel is a karikagyuru.hu webáruházban.

Mivel a divat állandóan változik, így nehéz behatárolni azt, hogy éppen mi az, ami a legjobban tetszik. Karikagyűrű esetében jobban járunk, ha inkább a saját ízlésünket követjük, mint az aktuális trendeket, mivel azok évről évre változnak. Természetesen vannak örök darabok, mint például a hagyományos polírozott karikagyűrű minden díszítés nélkül. Ezek örökké divatosak maradnak, hiszen nem tartalmaznak semmilyen extra elemet.

Az is egy gyakori probléma, hogy egy adott karika megtetszik egy képen, de az ujjunkon korántsem mutat olyan jól. Éppen ezért elengedhetetlen az, hogy minden esetben felpróbáljuk a kinézet karikagyűrűt. 

Ma már a hagyományos, dísztelen arany karikagyűrű mellett megjelentek a geometrikus formák. Ez azt jelenti, hogy bár belülről domború a gyűrű, így a hordása rendkívül kényelmes, a külső oldala akár négyzetes vagy többféle sokszög is lehet. Sőt a hagyományos arany szín mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a fehérarany, valamint a rozéarany karikák is. Persze az is lehet, hogy valaki nem tud választani a sárga-, fehér- és a rozéarany közül, így azok kombinációja lesz a nyertes. 

További szempontok

Manapság a karikagyűrűk esetében nem kötelező, hogy a gyűrűpár mindkét tagja egyforma legyen, bőven elég, ha legfőbb vonalakban megegyeznek, így jelezve az összetartozást. Sőt az eddig dísztelen gyűrűket egyre inkább felváltják hölgyek esetében a drágakövekkel díszített ékszerek, míg a férfiak inkább a hagyományos, letisztult vonalak mellett teszik le a voksukat. A gyűrűket díszítheti vésés a belső oldalon, mely akár a pár kezdőbetűiből vagy az esküvő dátumából is állhat. Gyakoriak még a rövid idézetek, melyek közül az egyik fele az egyik gyűrűbe kerül, míg a másik a másikba. 

Nem mehetünk el szó nélkül a megfelelő gyűrűméret mellett sem. Ahhoz, hogy megtaláljuk az ideálisat, többféle fazonú és stílusú gyűrűt is fel kell próbálni, hiszen minden esetben más szempontok szerint választunk. Az pedig, hogy mekkora gyűrű a megfelelő méret, az függ a vastagságtól és a szélességtől egyaránt.(X)