A leghátrányosabb településeken élő sokgyermekes családokon segít egy új kormányzati program 

Hírek2024. júl. 10.MTI

Az önzetlen önkéntesek, civil segítők és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) mellett az állam is igyekszik segíteni - a Felzárkózó Települések Programmal - a 300 leghátrányosabb helyzetű településen élő, legfőképpen sokgyermekes családoknak - mondta Rétvári Bence.

Az államtitkár közölte, hogy a Felzárkózó Települések Programmal olyan helyeken segítenek, ahol a gyerekek aránya sokkal magasabb, mint az országos átlag. A Biztos Kezdet Gyermekházból is körülbelül 40 volt 15 évvel ezelőtt, most pedig több mint 170 ilyen gyermekház van - mondta.

A legkisebb gyermekek családjait éri el ez a segítség, hogy legyen olyan hely, ahová az édesanyák segítségért, támogatásért tudnak fordulni.

Le a kalappal azok előtt, akik nyaraikat, és év közben is sok-sok délutánjukat arra fordítják, hogy hátrányos helyzetű gyerekeket segítenek abban, hogy az ő életük jobb legyen, mint a szüleik élete

- fogalmazott.

Rétvári Bence kijelentette: köszönet illeti a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot jelenlétéért, hiszen sokszor ezek a gyerekek olyan környezetből érkeznek, ahol a hétköznapok része a bűnelkövetés. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács saját, sok évi tapasztalatai alapján kialakított pedagógiával segít megmutatni azt, hogy miért fontos elkerülni a bűncselekményeket, hogy miként lehet a törvények betartásával boldogulni, miért fontos a törvényeket betartani - mondta.