A magyar óriáscég ambiciózus célokat tűzött ki maga elé: újabb felvásárlásokba fognak

Hírek2024. ápr. 20.Növekedés.hu

A Budapesti Értéktőzsde XTEND szekciójában jegyzett NAVIGATOR stratégiai céljai szerinti akvizícióknak és az organikus növekedésnek köszönhetően 2026-ban 7,5-8 milliárd forintos árbevétel mellett 1,5-2 milliárd forintos EBITDA és közel 1 milliárd forintos adózott eredmény elérését tervezi, ami 32-53% közötti éves növekedésnek felel meg a 2022-es bázisévhez viszonyítva - írja a Társaság közleménye.

A NAVIGATOR Csoport célja ipari innovációs technológiák alkalmazásában élenjáró vállalatcsoport kiépítése és működtetése, aktív akvizíciós stratégia megvalósításával, ennek mentén a Társaság a következő konkrét mérföldköveket határozta meg:

Üzleti célok:

  • 3 év alatt 3 akvizíció sikeres megvalósítása.
  • Nemzetközi terjeszkedés előkészítése és megkezdése.

Tőkepiaci célok:

  • Nyilvános részvénykibocsátás, mely a befektetők számosságával együtt javítja a likviditást, másrészt lehetővé teszi a régiós terjeszkedés megvalósítását.
  • BÉT Standard kategóriába történő átlépés.

Pénzügyi célok:

  • A 2022-es bázishoz képest a NAVIGATOR Csoport 2026-ra, tervei szerint négyszerezheti pro-forma bevételeit, és ennek köszönhetően teljesítheti stratégiai eredménycéljait.
  • Osztalékpolitika elfogadása, elkötelezettség az évről évre emelkedő, stabil osztalék kifizetés mellett.

Julius-Globe felvásárlása révén a NAVIGATOR Csoport ipari technológiája és mérnöki K+F képessége jelentősen erősödik az ipari automatizáció, a készüléktervezés, a gyártástechnológia és precíziós CNC megmunkálás, valamint az alkatrészgyártás tekintetében egyaránt. A cégcsoportba tartozó ipari vállalkozások közötti szinergiák kiaknázása máris megkezdődött.

A menedzsment megítélése szerint a jelenlegi részvényárfolyam nem tükrözi a Cégcsoport eddigi növekedését sem, a már azonosított akvizíciós célpontok sikeres jövőbeni felvásárlásával további jelentős értéknövekedés valósítható meg.

A Julius-Globe felvásárlása új szintre emeli a NAVIGATOR-t, de ennek ellenére sem állunk itt meg: 2026-os céljaink szerint a Csoport konszolidált adózott eredménye közel lehet az 1 milliárd forinthoz, a részvényeseknek kifizetett osztalék pedig évről évre stabilan emelkedhet. A NAVIGATOR részvények a megalapozott növekedési célok, az alacsony értékeltség, a publikált elemzői célár emelkedési potenciálja, a stratégiai befektetők bővülő köre és a tőzsdei kereskedés likviditásának várható javulása miatt egyaránt attraktív befektetési lehetőséget kínálnak.

– nyilatkozta Jutasi Zoltán, a NAVIGATOR Investments Nyrt. igazgatóságának elnöke, a NAVIGATOR Csoport alapítója.