A mai egy fontos dátum a KKV-knak

Hírek2024. máj. 2.Növekedés.hu

Megnyílt a támogatási kérelmek benyújtásának lehetősége a GINOP Plusz-1.1.1-22-2022-00001 azonosítószámú projekt keretében megvalósuló MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Programra, mely mikro-, kis- és középvállalkozások számára biztosít lehetőséget energetikai tanácsadási szolgáltatások igénybevételére, vissza nem térintendő támogatással.

A program keretében a KKV-k energiahatékonysági beruházásaikhoz kapcsolódó fejlesztési tanácsadást vehetnek igénybe az MGFÜ által minősített energetikai szakértőktől, valamint alternatív, megújuló energiaforrások alkalmazási lehetőségeinek vizsgálatát kérhetik a több mint 3 000 000 forintos maximális támogatási összeg erejéig.

A támogatás intenzitása 70%. A nyertes pályázókra a tanácsadás eredményeként elkészült Fejlesztési Tervben foglaltakkal összhangban beruházás megvalósítási
kötelezettség is vonatkozik a kapott támogatás teljes összegének erejéig,

melyre a tanácsadást követően 12 hónap áll rendelkezésre.

A projekt várhatóan 150-300 vállalatnak nyújt majd segítséget, keretösszege 400 millió forint.

A támogatási kérelmek benyújtása a mai naptól lehetséges a www.vali.hu/energetikai-voucher-program oldalon, a beadási határidő 2024. június 3. A pályázati rendszerbe ügyfélkapus azonosítással szükséges bejelentkezni.

A program iránt érdeklődő KKV-k képviselői bővebb információt a program honlapján találnak, kérdés esetén pedig az MGFÜ ügyfélszolgálatához fordulhatnak elektronikus levélben az info@mgfu.hu címen vagy telefonon a +36/1 312 2213-as telefonszámon.

Az MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Program a GINOP Plusz-1.1.1-22-2022-00001 azonosítószámú, Célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása mikro-, kis- és középvállalkozások számára című projekt részeként kerül lebonyolításra a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió támogatásával.