A Nemzetközi Beruházási Bank közel 34 millió euró zöld vállalati kötvényt vásárolt

Hírek2020. aug. 11.MTI

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) több mint 33,8 millió euró értékben vásárolt zöld vállalati kötvényt, ezzel a befektetéssel a bank jelentős mértékben tovább növeli magyarországi portfólióját - közölte a NBB kedden az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozzák, a Nemzetközi Beruházási Bank az egyik legnagyobb befektetője lett a magyar kötvénypiacon kibocsátott első zöld vállalati kötvénynek, amelyet a CPI Hungary Investments Kft. hozott forgalomba.

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bank mellett a vezető magyar kereskedelmi bankok, biztosítótársaságok és befektetési alapok szintén a kötvény befektetői között voltak.

Jozef Kollar, az NBB igazgatótanácsának első alelnöke a bank közleményében kiemelte, az ehhez hasonló műveletek támogatása összhangban van az NBB multilaterális fejlesztési bank feladataival, és örömükre szolgál, hogy részt vehetnek ennek a kísérleti kezdeményezésnek magyar piacon való alkalmazásában.

Múlt héten a Magyar Nemzeti Bank közölte, hogy megtörtént az első hazai zöld vállalatikötvény-kibocsátás a Növekedési kötvényprogramban (Nkp), a CPI Hungary Investments Kft. (a CPI Property Group tagja) 30 milliárd forint (87 millió euró) össznévértékű, 2,25 százalékos kuponú, 10 éves futamidejű zöld vállalati kötvényt hozott forgalomba.A CPI Hungary Investment Kft. zöld vállalatikötvény-kibocsátása szervesen illeszkedik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld programjában megfogalmazott célokhoz.