A Netflix lenyomta az HBO-t

Hírek2018. júl 19.Növekedés.hu

Az HBO több mint egy évtized után először elveszítette vezető pozícióját az Emmy-jelölések számát tekintve, a Netflix ugyanis idén összesen 112, az HBO pedig csak 108 jelölést hozott össze. Az Emmy-díjat a televíziós produkciók Oscar-díjának is szokták nevezik. Mutatjuk a teljes listát. Az Emmy-díjak történetében először egy online műsorközvetítő cég, a Netflix zsebelte be a legtöbb jelölést, letaszítva ezzel a trónról az HBO-t, amely 17 évig kapta a legtöbb jelölést. Az Emmy-díjat a televíziós produkciók Oscar-díjaként is emlegetik, nem alaptalanul, ugyanis a  harmadik legfontosabb filmes kitüntetésnek számít. Bár a kritikai elismerés csak másodlagos a Netflix részvényesei számára, akik inkább a pénzügyi és az előfizetői növekedésre összpontosítanak, a vállalat korábban elismerte, hogy a minőségi tartalom és az előfizetők számának növelése a cég két legfontosabb mozgatórugója. A kritikusok elismerése ugyanakkor kétségtelenül segíteni fogja a Netflixet abban, hogy minél több új előfizetőt szerezzenek.  

Az idei Emmy-jelölések bizonyítékként szolgálnak arra, hogy a Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiájának célja, hogy minél több fogyasztóhoz eljusson a minőségi tartalom, függetlenül attól, milyen felületen nézik az emberek.
A Netflix-en kívül számos más online platform produkciója is az idei év díjazottjai között foglal helyet: a Hulu, az Amazon, a YouTube és a Vimeo mind több jelölést is begyűjtöttek, még az Apple is, a legjobb felvett varietéműsor kategóriájában, a Carpool Karaoke-val. A műsorok közül az HBO hihetetlen népszerűségnek örvendő Trónok harca-sorozata kapta a legtöbb jelölést, pontosan 22-őt, így minden idők legtöbb, 129 Emmy-jelölését elnyerő tévés produkcióvá vált. A korábbi csúcstartó a Vészhelyzet című sorozat volt 124 jelöléssel. A vígjáték-sorozatok közül az Atlanta sorozat kapta a legtöbbet, összesen 16 jelölést. A The Marvelous Mrs. Maisel, a GLOW, a Feketék fehéren, a Szilícium-völgy, a Félig üres és az Unbeakable Kimmy Schmidt című sorozatokkal kell összemérnie erejét. A Saturday Night Live amerikai szórakoztató műsor 21 Emmy-jelölést kapott.
A Netflixes A szolgálólány meséje 20 jelölést tudhat magáénak, a sorozat abszolút sztárja, a főszereplőt játszó, tavalyi díjazott Elisabeth Moss idén is nagy esélyekkel indul,
a mellékszereplők közül pedig Alexis Bledell, Anna Dowd, Yvone Strahovski és Joseph Fiennes került a jelöltek közé. A Westworld című sci-fi westernsorozat a drámasorozatok kategóriájában 21 jelölést kapott. Kihívói a kategóriában a Trónok harca, A szolgálólány meséje, a Foglalkozásuk: amerikai és a Rólunk szól. A korlátozott epizódszámú sorozatok közül a The Assassination of Gianni Versace 18 jelöléssel vezet, a további jelöltek között pedig megtalálható a The Alienist, a Géniusz, a Godless és a Patrick Melrose a The Hollywood Reporter beszámolója alapján.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.