Tisztelje az időseket! - Ebben mi magyarok a világ előtt járunk

Hírek2018. júl 19.Növekedés.hu

Mit kell tenni ahhoz, hogy hosszú, egészséges és tartalmas életet éljünk? Tisztelnünk kell az időseket! Túl egyszerűnek hangzik, pedig kutatók tudományosan igazolták az összefüggést. És láss csodát, ezen a téren mi magyarok világelsők vagyunk.

Az Orb Media 101 ország 150 ezer lakójával készített egy rendkívül érdekes kutatást, melyben arra a kérdésre kereste a választ, hogy az idősek tisztelete mennyiben befolyásolja az egyének életminőségét. A válasz meglepő, sőt hihetetlen: azok, akik tisztelettel viszonyulnak az idősekhez, átlagosan tovább élnek, boldogabbak, egészségesebbek és kiegyensúlyozottabbak, fiatal és idős korban egyaránt. És hogy mennyivel élnek tovább? Az USA-ban például átlagosan 7,5 évvel. A lenti ábrán látható a felmérésben szereplő országok eredménye, függőleges tengelyen a zászlókkal jelölve az idősek iránti tisztelet mértékét. És igen, mi magyarok ebben a tekintetben világelsők vagyunk.

A teljes cikk a Pénzügyi Szemle Online oldalán, ITT olvasható. 

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.