A Növekedés.hu a Trend FM-en - Podcast

Hírek2021. márc. 3.Növekedés.hu

A Növekedés.hu szakértői, újságírói rendszeresen szerepelnek a Trend FM adásaiban. A téma most a hazai és nemzetközi ingatlanpiac volt.

Az Európai Unió ingatlanpiacán az elmúlt 10 évre visszamenően igen érdekes folyamatok következtek be: míg nálunk 80 százalékos emelkedés zajlott, volt olyan ország, ahol még csökkentek is az árak.

Ugyancsak érdekes, hogy a lakásbérleti díjak is igen eltérően mozogtak, sokszor függetlenül az ingatlanárak változásától. Berlin egy különleges eset a múltbeli kettéosztottság miatt, ezért a folyamatok is eltérően alakulnak, és be is avatkozott a város, illetve az állam a lakásbérleti piacon, védve a bérlőket.

Az irodaházak piacán azt várhatnánk, hogy visszaesik a kereslet a home office elterjedése miatt, ugyanakkor egyelőre a cégek nem döntötték el, hogy mennyire válik be a távoli munkavégzés, mennyire hatékony, sok cég úgy látja, hogy jóval hatékonyabb, ha együtt a kollektíva, jobban is hat az egyes dolgozóra. Így nem véletlen, hogy nem látszik komoly visszaesés, nem mondják fel az irodákat, illetve nem mérséklik a bérelt területet.

A beszélgetést kollégánkkal az alábbi felületeken meghallgathatják