A Pentagon hivatalosan közzétett három megmagyarázhatatlan UFO felvételt

Hírek2020. ápr. 28.Növekedés.hu

A Pentagon hivatalosan három rövid videót tett közzé azonosítatlan repülő tárgyakról (UFO) - írja a CNN. A videők, így az események régebbiek, de most tették őket hivatalosan közzé.

A videókon az látszik, hogy az azonosítatlan repülő tárgyak gyorsan mozognak, miközben az infravörös kamerák rögzítik azokat. A videók közül kettőn lehet hallani a dolgozók rémült reakcióit, az egyik azt sejti, hogy az objektumok drónok. 

A haditengerészet tavaly szeptemberben elismerte a videók valódiságát. A Pentagon szóvivője, Sue Gough szerint

a nyilvánosság tévhitjeinek tisztázása érdekében lettek közzé téve a  videók.

Erre azért volt szükség mert egy privát cég már nyilvánosságra hozta őket. 

Az alapos áttekintés után a Pentagon kijelentheti, hogy ezen videók kiadása nem fed fel semmiféle érzékeny technológiát

mondta Gough egy nyilatkozatában. 

A Haditengerészetnek hivatalos protokolja van arra vonatkozóan, hogy a pilóták hogyan tudják jelenteni ha úgy vélik UFO jelenséget észleltek. 

A Haditengerészet videóit 2017. december és 2018 márciusa között hozta nyilvánosságra először a To The Stars Academy of Arts & Sciences társaság, amelyet a korábbi Blink-182 zenész, Tom DeLonge társalapított, és amely szerint az ismeretlen légi jelenségekre vonatkozó információkat tanulmányozza.

2017-ben az egyik pilóta, aki 2004-ben látta az egyik azonosítatlan tárgyat, elmondta a CNN-nek, hogy az teljesen megmagyarázhatatlanul mozgott.

Amint megközelítettem ... gyorsan délre gyorsult és kevesebb, mint két másodperc alatt eltűnt

- mondta David Fravor nyugdíjas amerikai haditengerészet pilóta.

Ez rendkívül hirtelen volt, mint egy ping-pong labda, amely egy falról lepattan. A másik irányba ütközne.

A Pentagon korábban tanulmányozta az ismeretlen tárgyakkal való légi találkozók felvételeit egy korábbi titkos program részeként, amelyet a nevadai volt szenátor, Harry Reid kérésére indítottak. A programot 2007-ben indították és 2012-ben fejeződtek be, mivel a Pentagonban úgy ítélték meg, hogy vannak fontosabb prioritások, amelyeket finanszírozni kell.

Luis Elizondo, a program korábbi vezetője, 2017-ben elmondta a CNN-nek, hogy személyesen úgy véli, hogy

nagyon meggyőző bizonyítékok vannak arra, hogy esetleg nem vagyunk egyedül. Ezek a repülőgépek - nevezzük őket repülőgépeknek - olyan jellemzőkkel bírnak, amelyek jelenleg nem szerepelnek az Egyesült Államok repülőgépei, vagy bármely, általunk ismert külföldi repülőgép között.