A péntek 13 szerencsét hozna? A magyarok jó része láthatóan ebben hisz

Hírek2024. szept. 13.Növekedés.hu

Babonából többen vásárolnak szerencsejátékot, ha 13-a péntekre esik. A Szerencsejáték Zrt. egy korábbi felmérésében választ adók 21 százaléka szerint egy ilyen napon nagyobb eséllyel lehet nyerni.

A Szerencsejáték Zrt. kutatása szerint a 18 év feletti magyar lakosság körében többségben vannak azok, akik hisznek a szerencsében, de babonásnak csak harmaduk tartja magát. Az ezer fő bevonásával készített felmérés szerint azonos arányban vannak azok, akik hisznek a számok szerencsevonzó hatásában, mint akik nem, vagy kevésbé.

A megkérdezettek 21 százaléka véli úgy, hogy péntek 13-án nagyobb eséllyel lehet nyerni ezért mintegy 47 százalékuk előszeretettel játssza meg számait az ötöslottón, 44 százalékuk pedig papíralapú sorsjegyet vásárol ilyenkor.

Nő az érdeklődés

A nemzeti lottótársaság kínálatában 4 éve érhetők el az e-sorsjegyek. 2020 októberében kilenc, akkor még a papíralapú sorsjegyet lemásoló e-kaparóst bocsátottak ki, azóta már komplexebb játékmenetű és megjelenésű termékekkel bővült az e-sorsjegyportfolió.

Uszkay-Boiskó Sándor, a társaság stratégiai igazgatója kiemelte: „A hagyományos, papíralapú sorsjegyek mellett dinamikusan nő az e-sorsjegyek forgalma, ezen termékcsoport árbevétele az első teljes évhez képest 2023 év végéig 130 százalékkal növekedett.”

A sorsjegyek között évek óta van olyan is, amely nemcsak a játékosoknak okoz élményt és hoz esetlegesen nyereményt, hanem vásárlásával jó cél is támogatható.

A Szerencsejáték Zrt. idén is kibocsátja Nagykarácsony sorsjegyét, amely bevételének egy részéből a vállalat befogadó játszótereket épít, ahol ép- és fogyatékossággal élő gyerekek együtt tudnak játszani.