A Real Madrid és C. Ronaldo a legértékesebb a Bajnokok Ligája elődöntőjében

Hírek2018. ápr 22.Növekedés.hu

Ha csak a pénz, azaz a csapatok játékoskeretének piaci értéke döntene, a Real Madrid nyerné a labdarugó Bajnokok Ligáját és az Atletico Madrid az Európa Ligát. Kigyűjtöttük és megmutatjuk, a kedden kezdődő összecsapások előtt mennyit érnek a két európai kupa elődöntőjébe jutott csapatok a transfermarkt.de értékelése alapján.  A Bajnokok Ligájában Bayern München-Real Madrid, illetve Liverpool-Roma párosításban játszanak a csapatok a kijevi döntőbe jutásért. Piaci értékük szerint a sorrend (zárójelben a játékoskeret nagysága):

  • Real Madrid (23): 962,50 M.€
  • Bayern München(27): 779,00 M.€
  • Liverpool (25): 548,00 M.€
  • Roma (24): 388,00 M€
Az elődöntők két legdrágább játékosa Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 120 M.€ és Robert Lewandowski (Bayern München) 90 M.€. Érdekesség: a világ legértékesebb csapata, az FC Barcelona (23-as keret, 1,05 Mrd. €) a tavalyi kupasorozat után most sem jutott el az elődöntőig (a Roma ütötte ki) a 180 M.€-t érő Messivel. A 24 fős játékos keretével 775 millió euróra becsült Paris Saint Germain (PSG), pedig a négybe sem jutott be, pedig ott játszik az ugyancsak 180 millió eurót érő brazil Neymar és a 120 millió eurós - fiatalon csodacsatárnak kikiáltott - Mbappe. Ezek szerint nem minden a pénz. Az Európa Ligában Marseille-Salzburg, Arsenal-Atletico Madrid összecsapást sorsoltak. Sorrendjük:
  • Atletico Madrid (19): 636,00 M.€
  • Arsenal (24): 499,00 M.€
  • Marseille (24): 188,05 M.€
  • Salzburg (24): 82,75 M.€
Ebben a mezőnyben az Atletico francia támadója, Antoin Griezmann a legrágább, értéke kereken 100 M.€ Összehasonlításképpen a két legértékesebb magyar csapat a Ferencváros (28) 14,60, és a Videoton (27) 12,55 millió euróval. Ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, a két legdrágább magyar futballista Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa és Nikolics Nemanja, a Chicago Fire csatára, értékük egyaránt 4,5 M.€. 

A  két legjobban beárazott itthon játszó magyar futballista Otigba Kenneth és Varga Roland (mindkettő Ferencváros) 1-1 millió euróval.

 

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.