A rendezvényszakma Oscarját kapta a Magyar Turisztikai Ügynökség 2022-es Szent István Nap rendezvénysorozata

Hírek2023. júl. 25.Növekedés.hu

ekintélyes nemzetközi szakmai elismerésében részesült a Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett 2022. évi Szent István Nap ünnepségsorozat a 13. Global Eventex Awards szakmai versenyen. A „Tűz és fények játéka” a Ceremony kategória arany, az államalapításunkat ünneplő eseménysorozat egésze pedig a Celebration Event kategória ezüst minősítését érdemelte ki. Az augusztus 20-i többnapos, nagyszabású eseménysorozatot a nemzetközi szakma az egyik legjobb európai rendezvényként tartja számon - írta az MTÜ közleménye.

Idén már 12. alkalommal díjazták a nemzetközi rendezvényszakma legkreatívabb, leginnovatívabb és leghatékonyabb eseményeit. Az Eventex Awards minden évben több különböző kategóriában ismeri el azokat az egyedülálló eseményeket és marketingkampányokat megvalósító vállalatokat, ügynökségeket, amelyek technológiai újításokat, kreatív megoldásokat vagy szolgáltatásokat kínálnak a rendezvényipari és élménymarketinggel foglalkozó iparági szereplők számára.

A zsűri az iparág legkiemelkedőbb szakembereiből, vezető magazinok neves újságíróiból, szakmai egyesületek vezetőiből, kongresszusi irodák képviselőiből áll. A 2023-as megmérettetésre rekordszámú pályamű érkezett: 49 országból összesen 761 nevezés. Ezek közül a szakmai zsűri a Ceremony kategóriában arany, míg a Celebration Event kategóriában ezüst díjat ítélt oda a Magyar Turisztikai Ügynökség által megvalósított, 2022-es Szent István Nap rendezvénysorozatnak. Olyan neves nemzetközi események közé került a Szent István Nap, mint a Qatar Airways 25. jubileumi eseménye, Hong Kong Újévköszöntője, vagy a FIFA futball világbajnokság zárórendezvénye.

A Magyarország születésnapjának méltó megünneplésére létrehozott rendezvénysorozat minden évben a nyár egyik csúcspontjának számít, és turisztikai szempontból is évről évre kiemelkedő eredményeket ér el. Az ünnepségsorozat tavaly több, mint húsz helyszínen, több száz programmal, családi- és gyermekműsorokkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint hagyományos magyar ízekkel várta a látogatókat. Az idegenforgalmi szempontból is kiemelkedő Szent István Nap rendezvényeinek előkészületein és a négy napon át tartó programok megvalósításán több, mint 12 ezer ember dolgozott. A rendezvény ékköve a már tradíciónak számító augusztus 20-ai tűzijáték volt.

A „Tűz és fények játéka” egy kisgyermek álmán keresztül mesélte el a magyar történelem nagy pillanatait, nagyszabású tűzijátékkal, melyben 40 ezer pirotechnikai effekt és 600 drón kápráztatta el a közönséget. A látványos ünnepi show keretében összesen 74 kilövési helyszínről, uszályokról, bárkákról és két budapesti hídról repült többek között rómaigyertya, üstökös, tűzmozsár és tűzijáték-bomba az égbe. Újdonságként a történelmi műsor tartalmához igazodó szimbólumokat, többek között kokárdákat, holdat, csillagokat is megjelenítettek a szervezők. A nagyszabású fény- és drónshow által dinamikusan elevenedett meg többek között a Szent Korona, valamint államalapító királyunk, Szent István király képe is. A tavalyi tűzijátékot mintegy 4,5 km hosszan csodálhatták meg a nézők a Duna jobb és bal partjáról.

A díjazottak listája megtekinthető az eventex.co hivatalos oldalán: Winners in 'Events' track - Eventex Awards 2023

  • Megrendelő: Magyar Turisztikai Ügynökség
  • Kreatív ügynökség: Lounge Design
  • Médiaügynökség: New Land Media
  • PR ügynökség: Lounge Communication
  • Rendezvényszervező: Lounge Event