A sencseni kísérlet - élő, online könyvbemutató

Hírek2020. szept. 10.Növekedés.hu

A sencseni kísérlet. Ezzel a címmel jelent meg Juan Du, a díjnyertes hongkongi építész és várostervező legújabb kötete a Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában. A könyv apropóján a kiadó élő, on-line pódiumbeszélgetést szervez 2020. szeptember 16-án, szerdán, 17.30 órától a Zoom alkalmazásban.

A beszélgetés résztvevői: Kocsis János Balázs, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszékének egyetemi docense, a Magyar Urbanisztikai Társaság alelnöke; Zoltai Alexandra, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány Kína-kutatója és Eszterhai Viktor, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány szenior kutatója. A nézőket Cseh Katinka, a Pallas Athéné Könyvkiadó Kft. ügyvezető igazgatója köszönti.

A kiadó a következő gondolatokkal ajánlja a kötetet:

A díjnyertes hongkongi építész, Juan Du évtizedes tapasztalattal rendelkezik a Kínai Népköztársaság épületeinek tervezésében és az ország sajátos várostervezésében. E könyvében a Gyöngy-folyó deltájának irányába és Kína egyik különleges gazdasági övezetének központjába, Sencsen városába kalauzolja az olvasót. E térség fejlődése során tanulságos utat járt be, sikerének kulcsát pedig nem csupán a speciális övezeti státusza hordozza.

Juan Du a hely szellemének bemutatásával többek között arra a kérdésre is választ ad, hogy miként lett Sencsen a 40 évvel ezelőtti mezőgazdasági területből Kína egyik legfejlettebb technológiai központja.

A rendezvényen a részvétel ingyenes. Az adáshoz a Zoom program segítségével lehet majd csatlakozni. Az előzetes regisztrációt a szervezők a Pallas Athéné Kiadó weboldalán várják a Könyvbemutatóink/Regisztráció menüpontban.