A Škoda bemutatta az Octavia negyedik generációját

Hírek2019. nov. 18.Növekedés.hu

Az első Octavia 1996-ban készült el, ezt követően 6,5 millió darab gördült le a szalagokról.

A Škoda Auto bemutatta legkeresettebb modellje, az Octavia legújabb változatát – olvasható a radio.cz hírportálon. Az új autó az év végén kerül a szalonokba, a modell születésének 60. évfordulójára időzítve. A vállalat 2020-ban a cseh piacon 25 ezer darab eladását tervezi. 

Az Octavia hosszú időn keresztül a Mladá Boleslav-i üzem legsikeresebb és leghosszabb időn át gyártott modellje volt. Az első példány 1996-ban készült el, ezt követően 6,5 millió darab gördült le a szalagokról. 

Az idei év harmadik negyedévében a személyautók gyártása éves alapon 0,7 százalékkal emelkedett a Cseh Köztársaságban és meghaladta az 1 millió darabot. A növekedés elsősorban a Škoda Autónak, az ország vezető exportőrének, valamint a TPCA-nak, a Toyota, a Peugeot és a Citroën közös vállalkozásának köszönhető. A Škoda Auto, a legnagyobb cseh autógyártó 2019 első kilenc hónapjában 2,5 százalékkal, 670 156 darabra növelte hazai termelését. 

A német Volkswagen Group leányvállalataként működő Škoda szerint a negyedik generációs Octavia elődjeinél nagyobb és a változó piaci igényeknek megfelelően kapható lesz hibrid meghajtású és sport változatban is.

Az Octavia Európa legkeresettebb autója, a Volkswagen Golf „testvérváltozata”. 

Az autószalonok november végétől vesznek fel rendelést és akkor teszik közzé a teljes árlistát is. A jelenleg futó modell gyártását decemberben fejezik be.