A Svájci Posta többségi tulajdont szerzett a Tresoritban

Hírek2021. júl. 8.Növekedés.hu

Többségi tulajdont szerzett a Svájci Posta kommunikációs szolgáltatásokért felelős üzletága a titkosított, felhőalapú fájlmegosztó és kollaborációs szolgáltatást kínáló svájci-magyar cégben, a Tresoritban. A siker nem a semmiből jött: a 2011-ben alapított hazai startup rendszeresen szerepel a Financial Times 1000 leggyorsabban növekvő európai vállalati listáján, több mint tízezer nagyvállalat és cég használja világszerte technológiáját, és olyan nemzetközi befektetők látták meg benne a fantáziát az elmúlt években, mint a 3TS Capital Partners, a PortfoLion, a DayOne Capital, Anka Márton LogMeIn-alapító, vagy Andreas Kemi és Szőke Márton magánbefektetők.

A világ egyik legmegbízhatóbb vállalataként és saját iparágában világszinten is technológiai éllovasként számontartott Svájci Posta többségi tulajdont szerzett a magyar kötődésű IT-biztonsági startupban, a Tresoritban.

A megállapodásnak köszönhetően a Svájci Posta a jövőben a Tresorit technológiájával bővíti portfólióját, amellyel célja, hogy meglévő szolgáltatásait digitalizálja és könnyen használható, biztonságos digitális szolgáltatásokat nyújtson felhasználóinak.

Az érzékeny információk biztonságos kezelése a Svájci Posta DNS-ében van. Célunk, hogy 170 éves történelmünk során lefektetett minőségi elvárásaink alapján működjünk az online térben is, az emberek, vállalatok és hatóságok közötti digitális interakciók világában. A Tresorit az elmúlt évtizedben forradalmasította a végpontok közötti titkosítás technológiáját a szoftveriparban. A mostani megállapodásnak köszönhetően jelentősen bővülnek digitális adatbiztonsági és adatvédelemi kompetenciáink

- mondta el Nicole Burth, a Svájci Posta ügyvezető tanácsának tagja és Kommunikációs Szolgáltatások üzletágának vezetője.

Határokon átívelő magyar sikertörténet

A Tresorit storyja több szempontból is igazi hazai sikertörténet: egyrészt óriási elismerés, hogy egy olyan patinás cég stratégiai céljait erősíti, mint a Svájci Posta, de befektetői oldalról is igazi kuriózumról van szó.

A Tresorittal nagyon intenzíven dolgoztunk együtt az elmúlt 3 évben, aminek most lett meg a gyümölcse. A managementtel történő kiemelkedően jó együttműködésnek köszönhetően ez a tranzakció tökéletes példája a sikeres scale-up befektetéseknek 2021-ben

- emelte ki Nieder Jenő, az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners vezérigazgató-helyettese.

A 3TS Capital Partners cégépítési tapasztalattal és széles nemzetközi szakértői kapcsolatrendszerrel segítette a Tresoritot kiemelkedő technológiai és üzleti eredményei elérésében. Örülünk, hogy részesei lehetünk a sikernek.

– tette hozzá Kövér József, az Európa egyik vezető növekedésitőke-befektetőjeként számontartott 3TS Capital Partners partnere.

Küldetésünk a kezdetektől, hogy segítsünk az embereknek visszaszerezni a kontroltt a digitális értékeik felett és lehetővé tegyük a biztonságos információmegosztást egyéni és üzleti felhasználóink számára. Büszkék vagyunk arra, hogy a Svájci Postával való megállapodás révén egy olyan nemzetközileg elismert partnert találtunk, akivel közösek az alapvető értékeink: az adatbiztonság és adatvédelem számunkra elsődleges fontosságú

- mondta el Lám István, a Tresorit alapítója, ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt évtized sikeres volt számunkra: ma már több mint 10,000 szervezet és ennél nagyságrendekkel több egyéni felhasználó adatait védjük a Tresorit felhőszolgáltatással. Izgalommal várjuk, hogy a tranzakció révén a Svájci Posta digitális ökoszisztémájának meghatározó tagjaivá váljunk

– tette hozzá Szilágyi György, a Tresorit alapítója és termékfejlesztési igazgatója.

A technológia

A Tresorit által szabadalmaztatott, végpontok közötti titkosításra épülő szolgálgatás a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja vállalati felhasználóinak a felhőalapú fájltároláshoz és megosztáshoz, ami többek között olyan elismeréseket érdemelt ki az elmúlt években, mint a Gartner Peer Insights Customer Choice 2020.

A technológia lényege, hogy még azelőtt titkosítja az adatokat, hogy azok a felhőbe kerülnének, és a “zero knowledge” elvnek köszönhetően a titkosítást feloldó kulcs nem kerül a felhőbe.