A távmunkában ismert magyar alapítású cég nevet vált

Hírek2022. feb. 2.Növekedés.hu

A LogMeIn a mai nap bejelentette, hogy ezután GoTo-ként fog működni.

A névváltásra azért is volt szükség, mert szemben a magyar piaccal a nemzetközi porondon nem mond annyira sokat a LogMeIn név. Mivel a vállalatot főleg a GoTo termékekről ismerik, ezért praktikus okokból a cég is átvette ezt a nevet.

A vállalatnál elárulták: a koronavírus járvány alaposan átrajzolta az ágazatot. Ezért nem csak a nevük változik, de a portfoliójuk is átalakul.

Jelenleg problémát jelent, hogy a kis és közepes vállalkozások nehezen találnak olyan informatikai megoldásokat, amelyek kielégítik az igényeiket. Ez azért is fordulhatott elő, mert az IT társaságok többnyire a nagy piaci szereplőkre koncentrálnak. A GoTo viszont igyekszik a kkv-kat megszólítani olyan fejlesztésekkel, melyeket komolyabb beruházási költségek nélkül is lehet használni.

A cég a névváltozás mellett két termékét is bemutatta: köztük a vadiúj IT menedzsment- és támogatási alkalmazást a GoTo Resolve-ot,

illetve egy egységes kommunikációt termékként kínáló megoldást a GoTo Connect-et.

A GoTo Resolve-ot egy tavalyi hackertámadás hatására hozták létre és egyebek mellett segít a zsarolóvírus-támadások elhárításában is. Bár a cég ma már bostoni központtal működik ez a megoldás teljes egészében magyar fejlesztéssel jött létre.

A vállalat háza táján más változások is várhatóak, ugyanis a jelszószéf szolgáltatásukat a LastPass-t is ki fogják szervezni egy külön cégbe.