A Telekom Romania beszáll a digitális oktatásba Romániában

Hírek2020. aug. 30.Növekedés.hu

A SuperTeach projekt által készített tanulmány szerint a román tanárok 76 százaléka úgy érzi, hogy semmiféle segítséget nem  kapott az online oktatáshoz  olvasható a romaniajournal.ro hírportálon.

A SuperTeach a Telekom Románia támogatásával egy digitális platformot hozott létre, amely segítségével a tanárok közösen alakíthatják ki a digitális oktatáshoz szükséges megoldásokat.

A platform lehetőséget teremt arra, hogy a tanárok hozzájussanak a jelenleg legértékesebb oktatási megoldásokhoz: online munkacsoportok, tanfolyamok, konferenciák és gyakorlatok lebonyolításának lehetőségéhez.

A Telekom Romania és a SuperTeach be akarja mutatni a tanároknak az új technológiákat és digitális szempontból felkészíteni őket az új oktatási rendszerekre.

A Telekom Romania az oktatási folyamat zökkenőmentes fenntartása érdekében egy új csomagot, a „SmartEdu-t (okos oktatás) ajánlott fel az iskolák, tanárok, diákok és szülők számára. A csomag 100 százalékos árkedvezménnyel biztosít korlátlan 4G internet-kapcsolatot és a digitális platformhoz való kapcsolódás lehetőségét.

A SuperTeach a vállalkozók által kezdeményezett projekt, amelyet azért hoztak létre, hogy több szempontból is segítsék a tanárokat. A tanárok azok, akik belülről képesek átalakítani az oktatást, akik segíthetik a következő generációt képességeik fejlesztésében és egy jobb társadalom létrehozásában. A tanárok hozzáállásának változása megváltoztatja a diákok hozzáállását is, ezen keresztül pedig Románia jövőjét

olvasható a SuperTeach közleményében.