A TESCO rövidítette a nyitvatartási idejét

Hírek2018. aug 24.Növekedés.hu

Sok Tesco áruházat, amelyek jelenleg éjfélig tartanak nyitva, este 10 órakor be fognak zárni a Cseh Köztársaságban. A Cseh Köztársaság nagy szupermarketjei súlyos munkaerő-hiánnyal küzdenek. A Novinky.cz honlap szerint a kialakult helyzet arra kényszerítette a brit szupermarket-láncot, a Tesco-t, hogy csökkentse a boltok nyitvatartási idejét. „Meg tudom erősíteni, hogy egyes áruházakban csökkenteni fogjuk a nyitvatartási időt. A döntésre működési okokból kerül sor” mondta a honlapnak a Tesco szóvivője, Václav Koukolíček.  Sok Tesco áruházat, amelyek jelenleg éjfélig tartanak nyitva, este 10 órakor be fognak zárni. „Ebben az időszakban már nincs sok vevőnk. Egyébként is lehetővé kívántuk tenni, hogy munkatársaink hamarabb hazamehessenek” mondta a szóvivő. Az egyik olyan szupermarket, amelyet nem érintett a dolgozók elvándorlása, a német kiskereskedelmi lánc Lidl, amely állítólag a legtöbbet fizető hálózat az országban. Márciusban a Lidl alkalmazottai átlagos havi fizetését 28 ezer cseh koronára emelte. Prágai üzleteiben a kezdő fizetés több, mint 29 ezer korona (1 cseh korona =  12,58 Ft). “Márciusi béremelésünket követően soha nem látott érdeklődést tapaszaltunk a vállalatunknál történő munkavégzés iránt, amely ma is fennáll. Ez az oka annak, hogy nekünk alig jelent gondot a munkaerő-hiány” mondta a Novinky.cz. honlap munkatársának a Lidl szóvivője, Zuzana Holá. A Tesco decemberben jelentett be egy 17 százalékos béremelést, de alkalmazottainak fizetéséről nem volt hajlandó tájékoztatást adni. A Lidl az egyetlen üzletlánc az országban, amely nyilvánosságra hozta az általa fizetett béreket.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.