A tudományos pálya is lehet vonzó a fiatalok számára

Hírek2018. jan 7.Növekedés.hu

Egyedülálló lehetőséget és anyagi támogatást nyújt a hallgatóknak a PADE Alapítvány Közgazdaságtudományi Ösztöndíjprogramja ahhoz, hogy csak a tanulmányaikra összpontosítsanak, és a versenyszféra helyett a tudományos pályán végezzenek kutatói tevékenységet.

2014 szeptemberében indult, és minden akadémiai évben új évfolyammal bővül a PADE Alapítvány Közgazdaságtudományi Ösztöndíjprogramja. A program lehetővé teszi, hogy a hazai doktori iskolák diákjai egységes, magas színvonalú módszertani és makro-pénzügyi képzésben részesüljenek. A hazai viszonylatban kiemelkedőnek számító ösztöndíj pedig biztosítja, hogy a hallgatók csak a tanulmányaikra összpontosítsanak, és a versenyszféra helyett a tudományos pályán végezzenek kutatói tevékenységet.

A harmadéves Nagy Vitéz szerint a Közgazdaságtudományi Ösztöndíjprogram keretében elérhető szakmai képzés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a disszertációját megfelelő minőségben tudja megírni. Szerinte az alapítvány által biztosított ösztöndíj elég a mindennapi kiadásokhoz, és így tényleg a tanulásra tud koncentrálni. Nagy Vitéz szerint a program hozzájárul ahhoz, hogy a külföldi ösztöndíjak iránt érdeklődő diákok inkább ezt válasszák, és Magyarországon tanuljanak.

Lakatos Zsolt másodéves hallgató is úgy látja, egyfelől a doktori képzés mellett nehéz munkát vállalni, másrészt a munka miatt lényegében lehetetlen lenne teljesíteni egy doktori képzés elvárásait.

A program abban is fontos segítséget nyújt a diákoknak, hogy bekapcsolódjanak a nemzetközi tudományos életbe. A hallgatók komoly követelményekkel találkoznak a képzés során, hiszen a cél az, hogy a vezető külföldi iskolák doktori programjainak a szintjét érje el a képzés, és a végzett diákok nemzetközileg is versenyképes ismeretanyaggal rendelkezzenek, aminek segítségével be tudnak kapcsolódni a nemzetközi tudományos vérkeringésébe.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.