A tudományos pálya is lehet vonzó a fiatalok számára

Hírek2018. jan 7.Növekedés.hu

Egyedülálló lehetőséget és anyagi támogatást nyújt a hallgatóknak a PADE Alapítvány Közgazdaságtudományi Ösztöndíjprogramja ahhoz, hogy csak a tanulmányaikra összpontosítsanak, és a versenyszféra helyett a tudományos pályán végezzenek kutatói tevékenységet.

2014 szeptemberében indult, és minden akadémiai évben új évfolyammal bővül a PADE Alapítvány Közgazdaságtudományi Ösztöndíjprogramja. A program lehetővé teszi, hogy a hazai doktori iskolák diákjai egységes, magas színvonalú módszertani és makro-pénzügyi képzésben részesüljenek. A hazai viszonylatban kiemelkedőnek számító ösztöndíj pedig biztosítja, hogy a hallgatók csak a tanulmányaikra összpontosítsanak, és a versenyszféra helyett a tudományos pályán végezzenek kutatói tevékenységet.

A harmadéves Nagy Vitéz szerint a Közgazdaságtudományi Ösztöndíjprogram keretében elérhető szakmai képzés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a disszertációját megfelelő minőségben tudja megírni. Szerinte az alapítvány által biztosított ösztöndíj elég a mindennapi kiadásokhoz, és így tényleg a tanulásra tud koncentrálni. Nagy Vitéz szerint a program hozzájárul ahhoz, hogy a külföldi ösztöndíjak iránt érdeklődő diákok inkább ezt válasszák, és Magyarországon tanuljanak.

Lakatos Zsolt másodéves hallgató is úgy látja, egyfelől a doktori képzés mellett nehéz munkát vállalni, másrészt a munka miatt lényegében lehetetlen lenne teljesíteni egy doktori képzés elvárásait.

A program abban is fontos segítséget nyújt a diákoknak, hogy bekapcsolódjanak a nemzetközi tudományos életbe. A hallgatók komoly követelményekkel találkoznak a képzés során, hiszen a cél az, hogy a vezető külföldi iskolák doktori programjainak a szintjét érje el a képzés, és a végzett diákok nemzetközileg is versenyképes ismeretanyaggal rendelkezzenek, aminek segítségével be tudnak kapcsolódni a nemzetközi tudományos vérkeringésébe.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.