A vesztegetéssel meggyanúsított Völner Pál lemond államtitkári posztjáról

Hírek2021. dec. 7.MTI - Növekedés.hu

Kedden benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről Völner Pál - közölte a politikust képviselő ügyvédi iroda kedden az MTI-vel.

A közleményben az áll: Völner Pál nem ismeri el büntetőjogi felelősségét, semmilyen bűncselekményt nem követett el, "államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően látta el".

A tájékoztatás szerint Völner Pál mindenben együttműködik a nyomozó hatósággal, kihallgatása céljából bármikor rendelkezésre áll.

Az ügy politikai következményeit vállalja, ennek eredményeképpen a keddi napon államtitkári tisztségéről benyújtja lemondását - olvasható Papp Gábor ügyvéd közleményében.

Az ügyvéd jelezte: sem Völner Pál, sem ő, sem pedig Varga István ügyvéd nem kíván nyilatkozni az ügyben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hivatali vesztegetés miatt Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész, ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra,

hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára volt. Továbbá 2019 augusztusában kapta meg a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztosi tisztséget.