Új részekkel folytatódik a „Pénzügyekről, nyakkendő nélkül” podcast

Pénzügy2021. dec. 7.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

„Pénzügyekről, nyakkendő nélkül” címmel indított podcastot az UniCredit Bank 2021 első felében, mely most egy második évaddal folytatódik. A sorozat célja, hogy a fenntarthatóság vállalati szempontú megközelítését, az ESG szemléletmódot közelebb hozzák a hallgatókhoz.

A fenntarthatóságot sokan a környezetvédelemmel azonosítják, pedig valójában sokkal több annál. Az UniCredit Bank tavasszal indult és most második évaddal folytatódó podcastjában éppen ezért a fenntarthatóság területét és a kapcsolódó fogalmakat szeretnék érthetőbbé tenni az érdeklődők számára. Az új sorozat egyes részeiben – a korábbihoz hasonlóan – a téma banki és külsős szakértői, illetve üzleti partnere beszélgetnek Mihálovits András gazdasági újságíróval, rádiós műsorvezetővel.

Az előző évad során már szó esett a vállalati fenntarthatóságot a vállalatok esetében mérhetővé tévő ESG-ről, azaz az environmental (környezeti), social (társadalmi) és governance (vállalatirányítási) szempontokról, elsősorban a social impact banking területre koncentrálva. Az új évad a fenntarthatóság társadalmi (S, azaz social) aspektusait mutatja be az UniCredit Banknál – mindenki számára érthető, izgalmas, szórakoztató beszélgetések során.

A podcastévad első részében Steigervald Krisztián generációkutató beszél arról az UniCredit Bankkal közös kutatásról, melyben az egyes generációk fenntarthatósághoz való viszonyát tárták fel, megmutatva, hogy mit gondol a baby boomer, az Y, az X és a Z generáció arról, kinek a felelőssége a jövőtudatos viselkedés kialakítása.

A vállalati fenntarthatóság történetéről, a generációk pénzügyekhez és a bankoláshoz való hozzáállásáról számol be a következő részben Köles Gyöngyvér, az UniCredit Bank Private Banking vezetője.

A harmadik rész egy eddig kevéssé feltárt témát mutat be: Köles Gyöngyvér azt ismerteti, hogyan valósul meg a sokszínűség és befogadás részeként a felelős foglalkoztatás az UniCredit Banknál, milyen karrierlehetőségei vannak a nőknek, hogyan tudnak a kismamák visszatérni dolgozni, milyen lehetőségek nyílnak a generációs és egyéb tudásmegosztásra.

A negyedik részben a bank egyik social banking impact üzleti partnere, a rendkívüli munkát végző Rábaszentmihály Ízei Start Szociális Szövetkezet igazgatósági tagja, Lengyel Istvánné számol be arról, hogyan segítheti a bank egy pozitív társadalmi hatást kifejtő vállalkozás tevékenységét.

Az évadzáró részben Mihálovits András Köles Gyöngyvérrel és Trunk Tamással beszélget, aki a Z generáció tagja és szakértője, médiaszereplő, műsorvezető és író. Témájuk: milyen szerepe van a pénzügyi tudás átadásának abban, hogy a mostani fiatal generációk fenntartható módon, tudatosan kezelhessék pénzügyeiket.

Az UniCredit podcast új felvételei folyamatosan jelennek meg – többek között – a Spotify, az Apple és a SimpleCast platformokon, illetve az UniCredit honlapján: Podcast (unicreditbank.hu)