Ők most a világ leggazdagabb zenészei: egy rapsztár vezeti a listát

Hírek2023. okt. 28.P.F.

A legjobban kereső zenészek listáját Jaz-Z vezeti: több mint 900 milliárd forint a becsült nettó vagyona.

Az idén legjobban kereső sztárokat rangsorolta a Richest magazin.

  1. Beyoncé

Nettó vagyon: 540 millió dollár

Beyoncét gyakran generációja legnagyobb énekesnőjeként írják le.

A Grammy-gálán 79 díjra jelölték, és összesen 28 díjat nyert , ami rekordnak számít (és valószínűleg idővel növekedni fog). Beyoncé sokrétű énekesnő, szinte minden dala sláger.

  1. Madonna

Nettó vagyon: 580 millió dollár

Madonna ("The Undisputed Queen Of Pop") több mint négy évtizede alkot fülbemászó szövegeket és ütemeket.

Madonna a Guinness-rekord tulajdonosa a "Minden idők legkeresettebb női felvételi előadója" kategóriában. A hétszeres Grammy-díjast pályafutása során 817 díjra jelölték, és 430 díjat nyert.

  1. Bono

Nettó vagyon: 730 millió dollár

Még egy veterán zenész, és még egy történet több mint négy évtizednyi dicsőséges zenéről.

Paul David Hewson, ismertebb nevén Bono, a U2 ír rockegyüttes énekese. A U2 22 Grammy-díjat kapott, bekerült a Rock And Roll Hall Of Fame-be, több mint 170 millió albumot adott el, és 28 turnén lépett fel.

  1. Taylor Swift

Nettó vagyon: 740 millió dollár

Taylor Swift a legkeresettebb amerikai énekes, és egy okos üzleti vezető.

Zenei karrierje során számos jelentős díjat nyert, köztük tizenkét Grammy-díjat, 29 Billboard Music Awardot és 40 American Music Awardot. Swift az egyetlen női előadó, aki havonta 100 millió Spotify-hallgatót gyűjtött össze a Guinness World Records weboldala szerint.

  1. Herb Alpert

Nettó vagyon: 850 millió dollár

A 88 éves Herb Alpert trombitás és énekes, több mint hat évtizedes inspiráló utazás a zeneiparban, még mindig a színpadon lép fel és szórakoztatja rajongóit.

Herb Alpert az egyetlen zenész a világon, aki énekesként 1968-ban, trombitásként pedig 1979-ben a Billboard Hot 100 toplistájának első helyére került. A „This Guy's In Love With You” énekese kilenc Grammy-díjat nyert, és eladták. 72 millió példányban készült zenéjéből világszerte.

  1. Jimmy Buffett

Nettó vagyon: 1 milliárd dollár

Sajnos Jimmy Buffett 2023 szeptemberében elhunyt, dezenei öröksége és odaadó rajongótábora mindig megmarad.

Az amerikai énekes és dalszerző 30 albumot jelentetett meg élete során, nyolc arany minősítést kapott, kilenc elképesztő albumot pedig platina- vagy többszörös platinalemezzel jutalmaztak; összesen több mint 20 millió albumot adott el.

  1. Sean 'Diddy' Combs

Nettó vagyon: 1 milliárd dollár

Sean Love Combs (Puff Daddy vagy Diddy néven ismert) sokrétű tehetség. A rap zene ismert alkotója, örökzöld dalokat énekelt, képzett színész, lemezproducerként zenés dalokat formált, emellett milliárdos vállalkozó.

Diddy zenei karrierje során három Grammy-díjat és két MTV Video Music Awardot nyert. Tizenegy dala érte el a zenei toplisták első helyét.

  1. Sir Paul McCartney

Nettó vagyon: 1,2 milliárd dollár

Sir Paul McCartney legendás énekes minden idők legnagyobb zenekarából, a The Beatlesből. Ő volt a basszusgitáros, elsődleges dalszerző, és megosztotta a vezető énekes feladatait John Lennonnal.

A The Beatles feloszlása ​​után egy másik bandát alapított, szólózni kezdett, és ismét hatalmas sikereket ért el. Dalai 32 alkalommal érték el a Billboard Hot 100 toplistájának első helyét.

McCartney 18 Grammy-díjat nyert. 81 évesen is koncertezik, és hírneve nem fogyott el; még mindig percek alatt eladja a koncertdátumait .

  1. Rihanna

Nettó vagyon: 1,4 milliárd dollár

Robyn Rihanna Fenty (mononim nevén Rihanna ) a 21. század egyik legkiemelkedőbb énekese, és jelenleg a világ leggazdagabb női zenésze.

A "Karib királynő" kilenc Grammy-díjat és 13 amerikai zenei díjat nyert. Dalaiból több mint 250 millió példányt adtak el világszerte, és több mint 10 millió albumot az Egyesült Államokban.

  1. Jay-Z

Nettó vagyon: 2,5 milliárd dollár

Shawn Corey Carter (legismertebb nevén Jay-Z ) a világ leggazdagabb zenésze, aki közel egymilliárd dollárral előz meg másokat.

2019-ben elérte azt a kitüntetést, hogy ő lett az első milliárdos zenész, és folyamatosan megőrizte pozícióját a leggazdagabb zenészként. Jay-Z legenda a zenei arénában; 24 Grammy-díjat nyert, és ő a legtöbb szólóalbum (14) rekordja a Billboard Hot 200-on.

Jay-Z az első élő művész, aki bekerült a Rock & Roll Hírességek Csarnokába.