A Világbank volt vezető közgazdásza lesz a Közgazdász Vándorgyűlés egyik előadója

Hírek2021. aug. 16.Növekedés.hu

A Világbank korábbi vezető közgazdásza, a Nemzetközi Közgazdasági Társaság eddigi elnöke, Kaushik Basu lesz az 59. Közgazdász-vándorgyűlés nyitó plenáris ülésének egyik előadója, aki a pandémia utáni világgazdasági kilátásokról osztja meg a gondolatait a hallgatósággal.

A konferenciát 2021. szeptember 23-24-én hibrid formában, élő internetes közvetítéssel rendezi meg a Magyar Közgazdasági Társaság.

A 69 éves indiai közgazdász, Kaushik Basu a Cornell University professzora, 2009 és 2012 között az indiai kormány gazdasági főtanácsadója volt, 2012 és 2016 között pedig a Világbank vezető közgazdászaként tevékenykedett.

2017 és 2021 nyara között a Nemzetközi Közgazdasági Társaság elnöki tisztét töltötte be (e poszton július elején Dani Rodrik váltotta őt). 2010 és 2012 között a Nobel-díjas Amartya Sen által alapított Human Development and Capabilities Association elnöke volt. Kevesen tudják róla, hogy ő a sudoku két játékossal játszható változatának, a dui-dokunak a megalkotója.

A Magyar Közgazdasági Társaság a járványhelyzet okozta kockázatokat és bizonytalanságokat mérlegelve az idei konferenciát 2021. szeptember 23-24-én a tavalyihoz hasonlóan hibrid formában, élő internetes videókövetítéssel rendezi meg. Az élő videóstreamet a YouTube-on és a Facebookon ingyenesen követhetik majd figyelemmel az MKT tagjai és a gazdaság ügyei iránt érdeklődők.

A konferencia plenáris és szekcióelőadásai, valamint panelbeszélgetései megtekinthetők lesznek a konferencia honlapján, a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ címen, és ugyanitt már megtalálható a vándorgyűlés folyamatosan bővülő, részletes programja is.