A Volkswagen már óriáseladásokat tervez Kínában

Hírek2020. ápr. 2.Növekedés.hu

A Volkswagen arra számít, hogy a koronavírus-járványból történő kilábalásnak köszönhetően márciusi eladásai megnégyszereződnek a világ legnagyobb autópiacán, Kínában - számol be a Reuters.

Óvatosan bizakodunk abban, hogy a válság legrosszabb időszaka két-három hónap alatt mögöttünk lesz

mondta Stephan Woellenstein, a Volkswagen kínai üzletág-vezetője. Arra számít, hogy az eladások a februári 250 000-hez képest márciusban elérik az 1 millió darabot.

Egyre több jele van annak, hogy az üzleti élet magához tér. Az év közepére elővehetjük a tavalyi terveket. Visszatér a remény a kínai piacra.

A német nagyvállalat szerint a kereslet egyenlőre korlátozott. Arra készülnek, hogy bővítik az országban működő üzemeik kapacitását, amelyek közül 22 folytatta a termelést. Csupán két gyárat zártak be Changsha, illetve Urumqi térségében.

A Volkswagen 2020-ban a piac 3-15 százalékos csökkenésére számít, de megerősítette, hogy idén több, mint 4 milliárd eurót (több, mint 1 400 milliárd forintot) kíván befektetni Kínában. Az összeg körülbelül 40 százalékát az elektromos meghajtású autózás fejlesztésére különítik el. A vállalat 2025-től évente 1,5 millió darab elektromos autót akar eladni Kínában.

Bízunk abban, hogy a kilábalás folytatódik és 2021-ben már ismét normális piaci környezetben dolgozhatunk

mondta Stephan Woellenstein.