A Wizz Air a román piacot is átvenné

Hírek2017. nov 28.Növekedés.hu

A Wizz Air kész átvenni a román Tarom nemzeti légitársaság helyét, amennyiben az csődbe megy – mondta Owain Jones, a Wizz Air vállalatigazgatója a román Economica.net oldalnak. A gazdasági lap írása szerint a Tarom egyre nagyobb bajba kerül, a 2017-es évben a 10 százalékos forgalombővülés ellenére sem lesz képes nyereségesen üzemelni, és ez már a tizedik veszteséges év lesz. Az első félévben a korábbi négyszeresére, 100 millió lejre, 21,5 millió euróra nőtt a veszteség, amely a becslések szerint 45 millióra hízik a pénzügyi év végére. A lap megjegyezte, hogy a nagyobb veszteség az A310-es Airbusok visszaadása miatt alakult ki, és bár tervbe vették két szélestörzsű gép bérlését, a pénzügyi eredmények láttán ezt a tervet jövőre tolták el. Owain Jones azt mondta, a Wizz Air kész a Tarom helyét átvenni, amennyiben a légitársaság megszűnik, ahogy tette ezt a Malév esetében is. Nem felvásárlásról, hanem a társaság bedőlésével megszűnő egyes járatok átvételéről van szó. A Wizz Airnek már csak azért is a rajtvonalnál kell állnia, mert fő versenytársa, a Ryanair is készen áll arra, hogy rárepüljön a román utasokra, sőt, a Lufthansa is méricskélte már a piacot., legalább is román lapértesülések szerint. November elején Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója azt mondta a Ziarul Financiar című román gazdasági napilapnak, hogy a társaság a következő öt évben meg akarja kétszerezni utasainak számát a Romániát érintő járatain, hosszú távon 15 millió utas szállítására törekszik. A diszkont légi társaság tavaly több mint 5,5 millió utast szállított a romániai járatain, ami 23 százalékos növekedésnek felelt meg az előző évi adathoz képest. A légi társaság 2018-ban további 18 százalékos utaslétszám-bővüléssel számol. Kifejtette, hogy valamennyi romániai repülőtérrel számolnak, a Brassóban tervezett légi kikötő amennyiben megépül, onnan is fognak indítani járatokat. A brassói repülőtér megépítése évtizedek óta húzódik, az elmúlt években elkészült a kifutópálya, de a terminál felépítése késik. Váradi József elmondta, hogy a Wizz Air számára a romániai piac az egyik legnagyobb. Összesen tíz romániai repülőtérről üzemeltetnek járatokat.   A Wizz Air 2011 óta piacvezető Romániában, addig a Tarom állami légi társaság birtokolta a piac legnagyobb szeletét az utaslétszám alapján. A fő vetélytársa jelenleg a szintén diszkont légi társaságnak számító román Blue Air, amely az idei első kilenc hónapban 3,88 millió utast szállított a tavalyi azonos időszakban jegyzett 2,6 millióhoz képest. Tavaly összesen 16,4 milliónyian utaztak repülővel a Romániát érintő valamennyi járaton.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.