Agrárdigitalizációs konferenciát rendez az agrárkamara

Hírek2021. okt. 31.MTI

Agrárgazdasági konferenciát rendez Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) november 24-én - közölték az MTI-vel.

Az Agtech Summit előadói nemzetközi szinten elismert szakemberek, fejlesztők, döntéshozók, valamint a legfontosabb magyar agrártechnológiai vállalkozások és a legjelentősebb piaci szereplők képviselői lesznek. Az előadások mellett az érdeklődők gyakorlatban is megismerkedhetnek az agrár startupok megoldásaival - írták.

A rendezvény témái közül kiemelték többek között az új piaci lehetőségek bemutatását, a kockázati tőkebefektetők és az agrárium kapcsolatát, az űrtechnológián alapuló adatgyűjtés hasznosítását, a robbanásszerű digitalizációs változások bemutatását. Hozzátették, hogy a konferencia végén bemutatkoznak a kezdő agrárvállalkozásokat támogató NAK TechLab harmadik inkubációs programjának fejlesztései is.

A kamara elnöke szerint a rendezvényen megismerhető megoldások hozzájárulnak a mezőgazdaság digitális fejlődéséhez. Győrffy Balázs hangsúlyozta, hogy a korszerű technológiák alkalmazása egyszerre járul hozzá a termelői jövedelmének növekedéséhez, a fenntarthatósági törekvések teljesítéséhez - olvasható a közleményben.

A részletes program és a regisztrációs felület a rendezvény honlapján érhető el.