Aranylázban égnek a jegybankok

Hírek2018. okt 29.Növekedés.hu

Egyre több jegybank vásárol aranytartalékokat az utóbbi időben, és a következő évre is hasonló tendencia várható. A Bloomberg összeállításából kiderül, miért vált újra fontossá az aranytartalék a devizatartalékok mellett. A Metals Focus Ltd. tanácsadó cég előrejelzése szerint a központi bankok nettó aranyvásárlási mennyisége idén elérheti a 450 tonnát, miközben tavaly 375 tonnányit vásároltak a nemesfémből. A központi bankok célja, hogy diverzifikálják aranykészletüket. Junlu Liang a Metals Focus Ltd. szenior tanácsadója arra számít, hogy az aranyláz jelensége nem hogy csökkeni, de növekedni fog. A Bloomberg beszámol arról is, hogy a lengyel és a magyar jegybankok nagy meglepetést okoztak a piacnak, hiszen hosszú évek után újra növelték aranykészletüket. Junlu Liang szerint, míg

Magyarország esetében egy egyszeri, stratégiai befektetésről beszélhetünk, addig a lengyel jegybank az elmúlt három hónapban folyamatosan növelte aranytartalékát, amely tendencia a szakértő szerint a jövőben is folytatódhat.
A szakértő szerint annak ellenére, hogy számos központi bank bővítette aranykészletét az elmúlt években, még így sem sikerült néhány nyugati országot utolérniük. Az idei év eddigi legnagyobb vétele Oroszországhoz köthető: az orosz jegybank havonta átlagosan 20 tonna arannyal töltötte fel tartalékait, de Kazahsztán és Mongólia egyaránt feltöltötte aranykészleteit. A magyar aranytartalék megtízszerezéséről és az aranykészleteink történelméről korábban ITT írtunk.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.