Átadták a 2024-es a Fenntartható jövőért díjakat

Hírek12 órájaNövekedés.hu

Nagyszámú kiemelkedő pályázat érkezett a 2024-es Fenntartható jövőért díjra.

A Fenntartható Fejlődési Célok elérése és a rendszerszintű változások érdekében végzett kiemelkedő vállalati és vezetői teljesítmény elismerésére született díjat - a szakmai zsűri döntése alapján - az egyes vállalati kategóriákban

a Tesco, a K&H Bank, a SolServices, a Saint-Gobain és a Continental Automotive

nyerte.

Nyári Károly (Grundfos) érdemelte ki a Változásvezető, Körmendi Anikó (Arriva Hungary) és Nagy Zsuzsa (E.ON Cégcsoport) pedig a Vezető nő díjat.

A díjak ünnepélyes átadására a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) október 10-i üzleti ebédjén került sor.

Márta Irén, a BCSDH igazgatója, a szakmai zsűri tagjaként kifejtette:

A 2024-ban nyolcadik alkalommal meghirdetett Fenntartható jövőért díjra kiemelkedő számú magas színvonalú pályázat érkezett. Az üzleti és a minket körülvevő világ gyorsan változik, folyamatos kihívások elé állítja a vállalatokat. Ez még inkább a gyors cselekvésre, a rendszereink fenntarthatóbbá történő átalakítására kell, hogy ösztönözzön bennünket. A Fenntartható jövőért díj együtt fejlődik az üzleti környezet változásával, reagál az aktuális kihívásokra. A díjat ebben az évben azokra a területekre összpontosítva hirdettük meg, ahol a rendszerek átalakítására a legnagyobb hatása van a vállalatoknak. A pályázatokat olvasva jó látni, hogy egyre több a valódi változást hozó megoldás, a fenntarthatóságot működésébe beépítő vállalat.

A Dr. Bartus Gábor, Krizsó Szilvia, Márta Irén, Pogány Éda, Salgó István és Prof. Dr. Ürge-Vorsatz Diána alkotta 6 tagú szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat.