Átlagosan 8,2 százalékkal nőnek a bérek a Budapest Airportnál

Hírek2020. márc. 4.Növekedés.hu

Márciustól átlagosan 8,2 százalékkal növekednek a bérek a Budapest Airportnál és leányvállalatainál. A repülőteret üzemeltető cég februárban sikeresen megállapodott az Üzemi Tanácsokkal és szakszervezetekkel az idei bérfejlesztés mértékéről. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a Budapest Airport mint a térség meghatározó munkaadó 2020-ban is versenyképes jövedelmet kínáljon a munkavállalóinak - olvasható a Budapest Airport közleményében.

A repülőteret üzemeltető cég mintegy 1400 dolgozója jár jobban márciustól, miután sikeresen megállapodott a Budapest Airport a munkavállalói érdekképviseletekkel. A repülőtér működtetéséért és biztonságáért felelős cégcsoport minden munkakör esetében a tavalyinál magasabb bérszinteket határozott meg. A piaci folyamatokat figyelembe véve a Budapest Airport a bérfejlesztés során kiemelt fókuszterületnek minősítette az informatikai és műszaki területeket, ezzel is biztosítva a repülőtér biztonságos működéséhez elengedhetetlen személyi állomány rendelkezésre állását és a további fejlődés elősegítését.

A Budapest Airport 100 százalékos tulajdonú leányvállalatánál, a BUD Security Kft-nél a védelmi ellenőrök kezdő alapbére márciustól 340 ezer forint, ezen felül bővül a cégnél eltöltött idővel arányosan növekvő ún. seniority bér is, amit az alapbéren felül automatikusan megkap minden dolgozó.

Egy már 5 éve teljes munkaidőben a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen dolgozó védelmi ellenőr így a juttatásokkal együtt több mint bruttó 420 ezer forintot kereshet.

„Hisszük, hogy tartós üzleti eredményesség a dolgozóinkkal együttműködve, az ő bevonásukkal közösen érhető el”

– mondta Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a Budapest Airport HR igazgatója.

„Ennek a szemléletnek az eredményeként lettünk a kontinentális Európa első, az Investors In People szervezete által arany fokozatú tanúsítással akkreditált repülőtere. Minden munkavállalónk számára egyenlő esélyeket és lehetőségeket biztosítunk a szakmai és egyéni fejlődésre egyaránt”

– tette hozzá.

A korábbi évekhez hasonlóan az idei bérfejlesztés is minden munkakörben jelentős, sok esetben több tízezer forintos alapbéremelést jelent. Az érdekképviseletekkel kötött megállapodás ezen kívül hagyományosan tartalmazza a karácsonyi bónusz összegét is.

Videók ajánlása vagy bármi