Austrian Empire – avagy fenséges alkoholos italok a szomszédos országból

Hírek2021. feb. 14.Növekedés.hu

Az Austrian Empire márkanévvel fémjelzett minőségi italokat már csak az elnevezésük miatt is érdemes közelebbről megismerni. No és persze azért is, mert nem akármilyen fordulatos és eposzba illő történet fűződik magához a gyártóhoz.

Úgyhogy a cikket egyértelműen az Austrian Empire italok történetének szenteljük, kiemelve egyúttal a rájuk jellemző sajátosságokat és előnyös tulajdonságokat.

Amit az Austrian Empire története kapcsán tudni érdemes

Maga a sztori még az 1800-as évek közepe táján indult, a főhősünk pedig Albert Michler. Ő volt az, aki likőrgyárat alapított és hozott létre, méghozzá a Monarchia területéhez tartozó Sziléziában, egész pontosan Buchsdorf csodás településén.

Mivel a környék igencsak bővelkedett a tiszta vizű forrásokban, ezzel együtt vad gyógy- és fűszernövényekben sem kellett hiányt szenvedni, így a feltételek majdhogynem ideálisak voltak. Úgyhogy nemsokára elképesztően népszerűvé vált a Buchsdorfer likőr.

Olyannyira, hogy az akkori szokásoknak megfelelően, nemcsak aperitifként, hanem orvosságként is előszeretettel alkalmazták.

Miként vett nem várt fordulatot az Austrian Empire-féle fordulatos sztori?

Albert Michler nagyra törő terveit szem előtt tartva a választékbővítést tűzte ki célul. Ezt pedig olyan kifogástalan minőségben sikerült megvalósítani, hogy kis idő múlva a Császári és Királyi Udvarnak, valamint az Osztrák-Magyar Császári Haditengerészetnek is beszállítójává avanzsált.

Aztán a történelem alakulása közbeszólt, vagyis jöttek a világháborúk. Az elsőt még csak-csak sikerült valahogy túlélni, a második viszont már túlzottan sok megpróbáltatást hozott. Olyannyira, hogyha nem történik meg a receptúrák és a felhalmozott tudás kimenekítése, mára csak múlt időben beszélhetnénk az Austrian Empire történetéről.

Viszont erről szerencsére nincs szó, ugyanis Anglia területén, békésebb viszonyok közepette kínálkozott újabb esély a brand felemelkedésére.

Milyen típusú italok beszerzésére van lehetőségünk az Austrian Empire kínálatából?

Hogyha szigorúak akarunk lenni, akkor az Austrian Empire természetesen nem számít a Buchsdorfer likőr jogutódjának. No de miért is lennénk ennyire szigorúak? Elvégre a pohárba töltött ital minősége a legfontosabb végső soron, nem igaz?

A Császári és Királyi címer pedig egyébként is ott van minden egyes Austrian Empire fémjelezte üvegen. Ami pedig a választékot illeti, ott sem lehet semmiféle panaszunk. Olyannyira, hogy többek között az Austrian Empire ginek vagy pedig a rumok egyaránt elsőrendű választást kínálnak.

Úgyhogy ha bármikor lehetőségünk nyílik megízlelni ezeknek a csodásan kidolgozott italoknak a hamisítatlan ízét, akkor semmiképp ne tétovázzunk. Nem fogjuk megbánni, afelől nincs kétségünk!(X)