Az AutoWallis fő tulajdonosa a felvett osztalékot visszafizeti a cégnek

Hírek2019. máj. 14.Növekedés.hu

Korábbi szándékát megerősítve, az AutoWallis közvetett fő tulajdonosa Veres Tibor több mint félmilliárd forinttal támogatja a tőzsde autós cégének növekedési stratégiáját. Ezzel a lépéssel a fő részvényes, mint az osztalékelsőbbségi részvényesek birtokosa a társaság által számára kifizetett osztalék összegét juttatta vissza a vállalatnak.

A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. osztalékelsőbbségi részvényeinek tulajdonosa, a Veres Tibor tulajdonában lévő Texber Kft. – amint azt korábban előre jelezte – csaknem teljes egészében visszajuttatta a társaság közgyűlési döntése alapján számára kifizetett 575 millió forint osztalékot.

Az összesen 560 millió forint megfizetésére úgy került sor, hogy a Texber magára vállalta az AutoWallis egy korábbi részvényesének a társasággal szembeni kötelezettségét. A korábbi kötelezettség átvállalás, és a 2018. évi osztalék visszafizetésének oka, hogy Veres Tibor ezzel is támogatni kívánja az AutoWallis növekedési stratégiájának megvalósítását.

A technikai megvalósítás lehetővé tette, hogy az AutoWallis nagyösszegű kintlévősége egyszerre térült meg az osztalékelsőbbségre jogosultság megszűnésével a társaság tőkeszerkezetének módosítása nélkül. Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója elmondta, hogy a befolyt összeget a tervek szerint a Csoport tevékenységének várható bővüléséhez szükséges vállalatfejlesztési, felvásárlási, továbbá ingatlan projektek finanszírozására fordítják. Az AutoWallis tavalyi árbevételének duplázását tervezi öt év alatt, az ennek eléréséhez szükséges stratégiát május 22-én mutatja be.