Az egyik leghíresebb magyar jó tanácsai

Hírek2018. júl 1.Növekedés.hu

Hogyan tudjuk átélni a tökéletes élményt a munkahelyünkön, lehetséges-e úgynevezett flow-állapotba kerülni a napi feladataink elvégzése során, és hogyan tehetjük vonzóvá munkatársaink számára az elvégzendő feladatokat - erről tartott nagy siker előadást hazai bankárok előtt Csíkszentmihályi Mihály, Széchenyi-díjas pszichológus. Hogyan érhető el, hogy elégedett, élvezettel dolgozó kollégák vegyenek körül minket – ilyen és ehhez hasonló kérdésekre próbált válaszokat adni előadásában a világhírű pszichológus, Csíkszentmihályi Mihály, a Flow- élmény, az alkotói szenvedély leírója, aki ezúttal a Budapest Institute of Banking pénzügyi és bankárképző intézet meghívására érkezett hazánkba. A pozitív pszichológia legismertebb szakembere az intézet üzletembereinek adott tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan tudják vonzóvá tenni munkatársaik számára az elvégzendő feladatokat, és miként tudnak általános jó közérzetet biztosítani nekik a napi küzdelmek során. Az egyik kiindulópont a Széchenyi-díjas pszichológus szerint az előttük álló feladatok megfelelő beazonosítása, és annak meghatározása, hogy

az adott munkakör elvégzésére mely munkatársaink a legalkalmasabbak.
Az első és egyúttal legfontosabb döntésünk meghozatala előtt alaposan tanácsos megvizsgálnunk, hogy mely kollégáink mely területeken mutatnak fel erősségeket, milyen feladatok elvégzése során nyújtanak jó teljesítményt, és hogy mi az, ami a leginkább motiválja őket a napi munkavégzésük közben. E vizsgálat elvégzése után aztán sokszor előfordulhat, hogy teljesen új munkamegosztás alakul ki, és
ugyanazt a munkát, amelyet egy kollégánk unalommal, alacsony hatékonysággal végzett el, egy másik munkatárs kiválóan megoldja – épp azért, mert azon a területen jól érzi magát.
Ezzel az újfajta megközelítéssel és munkamegosztással hónapok alatt akár jelentős árbevétel-növekedést és profitemelkedés is el lehet érni egy-egy cégnél Csíkszentmihályi Mihály szerint. Az első és legfontosabb lépés tehát: alaposan tisztába kerülni azzal, hogy beosztottjaink milyen képességekkel rendelkeznek és milyen feladatok illenek leginkább a személyiségükhöz. A vállalaton belüli megfelelő szervezeti struktúra kiépítése a sikerhez és elégedett munkahelyi környezethez vezető út következő állomása. Ehhez Csíkszentmihályi professzor azt javasolja, hogy
a vezetők rendszeresen találkozzanak beosztottjaikkal, és kérdezzék meg őket: mely elvégzendő feladatokat találnak unalmasnak, melyeket élvezetesnek.
Egy vezetőnek kulcsfontosságú megértenie, hogy beosztottjai mely munkák elvégzése során érzik magukat elégedettnek, mely feladatokat hajtanak végre lelkesedéssel, élvezettel. Márpedig ha a munkatársaink élvezik a nap mint nap előkerülő feladatokat, akkor ugyanazt a munkát kevesebb idő alatt, és kisebb erőfeszítéssel tudják végrehajtani, így kialakul egy természetes környezet a munkahelyen is. Az előadás során Csíkszentmihályi professzor számos olyan gondolatot is megosztott a hallgatósággal, amelyeket több, világsikert megírt könyvében részletesen kifejtett. Egyik ilyen volt a körülöttünk történő dolgok alapos megfigyelése, a külső környezet ugyanis erőteljesen visszahat munkánk minőségére. Csíkszentmihályi Mihálynak két kötete jelent meg a napokban a fenti témakörökben A jó üzlet, az értékteremtő vállalkozás pszichológiája, illetve A futás öröme, technikák a jobb teljesítményhez címmel.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.