Az elmúlt évek egyik legsúlyosabb buszbalesete volt a tegnapi

Hírek2021. aug. 15.MTI-Növekedés

Egynapos horvátországi kirándulásról tértek vissza Magyarországra annak a busznak az utasai, amely vasárnap hajnalban súlyos balesetet szenvedett az M7-esen. Az 56 utas közül nyolcan a helyszínen meghaltak, nyolc másik embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Tömeges buszbaleset történt vasárnap hajnalban az M7-es autópályán. A turistabusz a 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében átszakította a szalagkorlátot, a sztráda felüljáró hídpillérének ütközött, és az árokba borult.
 
A buszon 56-an utaztak, ebből 8-an a helyszínen életüket vesztették, 8-an súlyosabb és 40-en könnyebb sérüléseket szenvedtek. A sérülteket ellátás után Székesfehérvár, Siófok, Veszprém és Budapest kórházaiba szállították a mentők. A halálos áldozatok között van a váltásban lévő egyik sofőr is, aki a járművet vezette.
 
A híradásokból kiderül: a busz a RoliTúra szervezésében horvátországi, Krk-szigeti kirándulásról tért haza. A csoport péntek este indult Budapestről, egy napot töltött a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indult vissza a magyar fővárosba. 
 
Az m1 csatornának nyilatkozó Bell Márton igazságügyi szakértő hangsúlyozta, hogy a balesethez vezető okok kiderítése hosszú folyamat lesz. Úgy vélekedett, elképezlhető, hogy a sofőr elaludt vagy rosszul lett, de a baleset hátterében műszaki probléma is állhatott. Hozzátette, hogy az autóbuszokra vonatkozó jelenlegi általános előírások megfelelőek, a járművezetőkkel kapcsolatos szabályokon lehetne szigorítani.
Ez volt az utóbbi évek egyik legsúlyosabb, magyarokat érintő buszbalesete. A legtöbb áldozatot az emlékezetes veronai tragédia követelte, ami 2017 januárjában történt. Akkor síelésből hazafelé tartó diákokkal történt kísértetiesen hasonló eset: a busz fékezés nélkül az autópálya szalagkorlátjának hajtott, majd egy autópályahíd pillérének csapódott, végül kigyulladt. Tizennyolcan vesztették életüket.