Az energiaellátás biztonsága érdekében további lépéseket tesz az E.ON

Hírek2020. márc. 16.Növekedés.hu

Az áram és gázszolgáltatás folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében az E.ON további biztonsági óvintézkedéseket vezet be. Ezek célja az ország működéséhez elengedhetetlen, stratégiai infrastruktúra működésének fenntartása, illetve a cég ügyfeleinek, munkatársainak egészségének megóvása. Egyes halaszható, a folyamatos szolgáltatáshoz nem alapvető tevékenységeit a vállalat ideiglenesen leállítja. Amely területeken lehetséges, a cég digitális platformjain, azaz online, telefonon vagy e-mailben végezhető gáz- és áramhálózati ügyintézés, illetve postai úton történik a dokumentumok fogadása. A döntés visszavonásig érvényes - olvasható az E.ON közleményében.

Az E.ON mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépésekhez és felkészüljön egy lehetséges járványhelyzetre. A társaság célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja ebben a kihirdetett veszélyhelyzet idején. Ezért az eddig megtett óvintézkedések mellett hétfőtől további, a villamos- és gázhálózati hattérfolyamatokhoz kapcsolódó változások lépnek életbe ideiglenesen.

Elektronikus vagy postai úton intézhető:

 • új bekapcsolási igények fogadása
 • teljesítménybővítési igények fogadása
 • kiviteli tervek és dokumentációk egyeztetése, tervfelülvizsgálat

További intézkedésként az E.ON döntött a következő tevékenységek azonnali felfüggesztéséről:

 • energiaellenőrzések
 • ügyfélcserét követő ellenőrzések
 • gázmérő- és nyomásszabályozó cserék

Fokozott biztonsági és higiéniás intézkedések mellett, de az előzetes ütemterv szerint történik:

 • fogyasztói csatlakozóvezetékek építése és új bekapcsolások
 • vezetéképítések és ezek tervezési munkái
 • üzemvitelhez kapcsolódó feladatok, karbantartások
 • műszaki átadás-átvétel
 • szakfelügyelet biztosítása
 • alkatrész- és eszközutánpótlást biztosító saját raktárak működtetése

Partnereik továbbra is elvégzik:

 • az áram mérőórák cseréjét, valamint
 • az időszakos áram- és gáz mérőóra leolvasásokat.

Abban az esetben, ha a munkavégzés önkéntes vagy hivatalosan elrendelt karantén területére való belépéssel járna, a tevékenységet elhalasztják. Ilyen esetben az E.ON szakemberei kizárólag üzemzavar elhárítása érdekében, védőfelszerelésben lépnek be a karantén területére.

Az E.ON mindent meg kíván tenni munkatársai egészségének megóvása érdekében, ezért ahol ez lehetséges, otthoni munkavégzést rendelt el. Az energiaellátás zavartalan biztosításához helyszíni munkavégzésre is szükség van, így azon munkatársak esetében, akiknél az otthoni munkavégzés nem megoldható más óvintézkedéseket vezettek be. A tömegközlekedés kiváltására négy alternatívát kínál fel a vállalat azoknak, akinek a személyes jelenléte feltétlenül szükséges a szolgáltatás biztosításához: közlekedhetnek céges autóval, illetve saját autóval költségeik elszámolása mellett, körjáratokat alakíthatnak ki, emellett akár taxit is igénybe vehetnek.

Az E.ON már korábban döntött arról, hogy személyes ügyfélszolgálati irodáit további intézkedésig zárva tartja, ezzel is támogatva a koronavírus terjedésének megakadályozására tett intézkedéseket. Vállalták, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolják ki tartós számlatartozás miatt az áramot. A társaság az önként vállalt kikapcsolási moratóriummal járul hozzá ahhoz, hogy a veszélyhelyzet időszakában minden ügyfele számára biztosított legyen a villamosenergia-ellátás.