Az építési vállalkozók reagáltak arra, hogy Mészáros Lőrinc cementgyárat vett

Hírek2023. júl. 19.Növekedés.hu

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) reagált arra, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt. kizárólagos tárgyalási jogot biztosító szándéknyilatkozatot írt alá az osztrák Asamer Baustoffe AG tulajdonában lévő Lukavac Cement d.o.o. felvásárlásáról.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) üdvözli a tranzakcióról szóló hírt.

A tranzakció az átvilágítási folyamat befejezését követően, a versenyhatóság jóváhagyásának függvényében várhatóan 2023 végén zárulhat.

A hírek szerint a cementgyár éves termelési kapacitása 650 ezer tonna klinkerbeton és több mint 1 millió tonna cement, amely mellett készbeton gyártással is foglalkoznak. 

A magyar építési piac szereplői számára ez a cementgyár egy új beszerzési forrást, ezáltal választékbővülést jelenthet, és hozzájárulhat a hazai alapanyag ellátás biztonságához és a beszerzési árak csökkenéséhez

értékelte Koji László, az ÉVOSZ elnöke.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) keretein belül nemrég megalakult Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozata által múlt héten közzétett, 150 építőanyag-kereskedelmi vállalkozás megkérdezésén alapuló felmérésében is a legtöbben a cementtel kapcsolatban számoltak be beszerzési nehézségekről. Az ÉVOSZ várakozásai szerint a cement beszerzése a jövőben kiszámíthatóbb lehet.