Az Erste Csoport Zöldfogyasztási Vállalást tett az Európai Bizottság programjában

Hírek2021. jún. 10.Növekedés.hu

Az európai pénzügyi intézmények közül elsőként az Erste Csoport csatlakozott az Európai Bizottság Zöldfogyasztási Vállalás (Green Consumption Pledge) kezdeményezéséhez, hogy felgyorsítsa hozzájárulását a gazdaság fenntartható talpra állásához.

A bankcsoport vállalja az öko-címkével ellátott alapok számának és értékesítési volumenének növelését, a fenntarthatósági jelentések erősítését, valamint a fenntartható finanszírozás népszerűsítését ügyfelei körében, illetve biztosítja a fenntartható befektetési termékek elérését és jobban informálja ügyfeleket, hogy tudatos és fenntartható döntéseket hozhassanak meg.

Az európai pénzügyi intézmények közül elsőként az Erste Csoport csatlakozott az Európai Bizottság Zöldfogyasztási Vállalás (Green Consumption Pledge) kezdeményezéséhez, hogy felgyorsítsa hozzájárulását a gazdaság fenntartható talpraállásához.

Az első öt cég mellett - amelyek az év elején csatlakoztak - az Erste Csoport a pilot projekt második fázisában részt vevő hat vállalat között szerepel.

Üdvözlöm ennek a hat vállalatnak az elkötelezettségét, hogy konkrét intézkedéseket hoznak a fenntarthatóbb termelés és fogyasztás érdekében, az uniós szabályokban előírtakon felül. Környezetvédelmi eltökéltségük jól tükrözi az európai fogyasztók elvárásait. Ma már tizenegy társaság vesz részt a Zöldfogyasztási Vállalásban és arra számítok, hogy a számuk tovább nő a jövőben

– mondta Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa.

Azzal, hogy csatlakozik a vállaláshoz, a bankcsoport kifejezi azon elkötelezettségét, hogy folytatja a fenntarthatóbb társadalom és gazdaság elérése érdekében tett erőfeszítéseit.

A klímavédelemben most kell cselekednünk. A vállaláshoz csatlakozással az Erste újra világosan kifejezi azt a szándékát, hogy a bankcsoport jövőbeli stratégiájának egyik alappilléreként tekint a fenntartható (ESG) termékekre. Aktív szerepet kívánunk játszani ebben a zöld átmenetben, és úgy gondoljuk, ezt sikerül is megtennünk az ügyfeleknek kínált pénzügyi termékekkel és szolgáltatásokkal

– hangsúlyozza Bernd Spalt, az Erste Csoport vezérigazgatója.

Az Erste Csoport elkötelezte magát, hogy 7 kelet-közép-európai piacán minden ügyfelének biztosítja a befektetés lehetőségét az ESG-termékekbe, amit átlátható és könnyen hozzáférhető információkkal támogat.

Vállalásait az Erste Asset Management (EAM), a bankcsoport alap- és portfóliókezelői leányvállalata hajtja végre. Terveik között szerepel, hogy 2023. végéig több mint 50 százalékkal (11-ről 17-re) növeli az osztrák öko-címkével ellátott, Erste márkaneves befektetési alapok számát.